Nyhet

Ferskt Arkitektnytt på vei: Mari Myklebust

Årets første Arkitektnytt er på vei ut nå! Arkitekter på bygda, kulturen som forsvinner og skjør fremtidsgelé er blant ingrediensene.


Mari Myklebust flyttet hjem til Voss og driver Bruket arkitektur i lag med far og mann. – Å drive kontor på Voss, uten å mene noe om Voss er umulig, sier Myklebust i nyeste utgave av Arkitektnytt. Foto: Ingerid Jordal

Nytt år og nye muligheter, så også for Arkitektnytt som i skrivende stund er på vei ned i din postkasse. I årets første nummer har vi snakket med ulike arkitekter om ulike sider ved å utforske norske bygder i sin praksis, og hørt om begrepet «periferiens potensial». Vi har også vært på Voss og snakket med arkitekt Mari Myklebust, som forlot den travle bergensgryta og flyttet «heim». Her har hun viederført farens kontor og tatt opp kampen for et bedre Voss.

Tilbake i Oslo tar kultursosiolog og musiker Knut Schreiner oss med til en av hovedstadens «ukjente» kulturfabrikker i Brenneriveien, der musikkstudioer og -bransje nå må vike for studentboliger. Schreiner var tilstede under siste innspilling i Brenneriveien 11, og spør seg om det kreative området i Oslo sentrum er iferd med å miste sin sjel.

Ellers blir det spalter, bokomtaler, organisasjonsstoff og interiør- og lanskapsarkitektur – lesestoff nok til hele helgen og videre!

God lesning.

Ikke abonnent? Trykk her.