Nyhet

Ferskt Arkitektnytt på vei: Marianne Skjulhaug

Arkitektnytt 10/21 er på vei til postkassene. Bli med til NTNU, Stortinget og ombruksappenes forunderlige verden.


Ny dekan ved Fakultet for arkitektur og design, Marianne Skjulhaug, skuer oppover mot en ny tid for arkitektene. Foto Lena Knutli

November er allerede på hell, og et nytt Arkitektnytt er på vei ut til de tusen postkasser. I årets tiende utgave er det ny dekan ved Fakultet for arkitektur og design, Marianne Skjulhaug, som pryder forsiden, og som lot oss få henge med i en travel hverdag. Dekanen mener vi befinner oss i en ny gjenreisningstid, hvor det er på tide at arkitekter tar et større samfunnsansvar.

Samfunnsansvar etterlyses også i vår sak om arkitekter og politikk, der det nå fra flere hold ønskes en minister eller stortingskomité for våre bygde omgivelser. Vi har blant andre snakket med Liv Kari Eskeland (H), som i dag er eneste arkitekt på Stortinget, om både for- og fremtid for arkitekter i politikken.

I ombruksverden råder det et optimistisk «kaos», med gründere, idealister og storselskaper i broket forening rundt teknologiske løsninger for ombruk. Journalist Torgeir Holljen Thon tok seg en tur i jungelen og snakket med sentrale aktører, både foran og bak de mange app-løsningene som nå finnes.

Ellers er bladet fullt av faste spalter, småstoff, debatt og stoff fra organisasjonene. Hele 44 sider med essensiell lesning for alle med interesse for arkitekter, arkitektur og byutvikling.

God lesning!