Nyhet

Ferskt Arkitektnytt på vei: Navid Navid

– Å jobbe som kommunearkitekt i distriktet burde være førstegangstjeneste for arkitekter, sier Navid Navid. Selv vervet han seg til tjeneste i Meløy i Nordland, og portretteres i siste utgave av Arkitektnytt.


Navid Navid er kommunearkitekt i Meløy i Nordland. Foto: Espen Stokke

Trønderen Navid Navid mener han får brukt hele spekteret av sin arkitektkompetanse når reiser rundt til de ti bygdene i kommunen og deltar på grendelagskaffe, arrangerer workshoper og kreative konkurranser, og bygger «pølsekapell».

– Mangfoldet i oppgavene du blir presentert for er egentlig helt vanvittig, sier han.

I tillegg til Navid, kan du lese om et bredt spekter av mennesker i vår desemberutgave. I Sykkylven feirer man i år at møbeldesigneren Ingmar Relling ville fylt 100 år. Dette er blitt markert med utstillinger, konkurranser og et seminar som tok opp hvordan det står til med møbelbransjen i dag.

I Bergen ansetter Byarkitekten nå sin første landskapsarkitekt.Vi har snakket med Ingvild Nesse, som sier at blågrønne strukturer er essensielt i den fortettede byen.

Kunsthistoriker Espen Johnsen har skrevet bok om Erling Viksjø, så vi tok ham med til Hydro-bygget i Oslo for å snakke om betong, natur og samarbeidet mellom arkitekten og en rekke kunstnere.

Komponist og akustiker Tor Halmrast har nettopp begynt i ny jobb i Cowi, og står bak noen av landets mest kjente konsertsaler. – Akustiske feil kunne vært redusert hvis arkitektene hadde «hørt» rommet de tegnet litt mer intuitivt, sier han.

Vi beveger oss også tilbake i tid. Da AHO-kullet fra 1970 nylig feiret digitalt 50-årsjubileum, fant de filmminner fra sin USA-tur i 1968. Nå er klipp av Walter Gropius, Philip Johnson, Louis Kahn og Peter Pran tilgjengelig for allmennheten.

Alt dette og mye mer i Arkitektnytts desembernummer, på vei ut i postkassene nå.

God lesning!