Nyhet

Ferskt Arkitektnytt på vei: Nicolai Riise

– Jeg går nok for å være en veldig kommersiell arkitekt hos noen, sier Nicolai Riise i Mad. Han byr på kaffe og seg selv i månedens portrett.


Nicolai Riise, partner og administrerende direktør i Mad, lager gjerne en latte på havremelk om du besøker deres nye kafé i Oslo sentrum. Foto: Jan Khür

Nicolai Riise er partner og administrerende direktør i Mad arkitekter, et kontor som gjør seg bemerket på stadig flere områder. Mad liker å prøve ut nye ting, og består nå av ti selvstendige selskaper. Riise er ikke redd for å tenke kommers, men han vil gjerne ha det gøy og redde verden samtidig, sier han i månedens portrett i Arkitektnytt.

Direktøren savner også flere arkitekter i den offentlige debatten.

– Vi må løfte av telefonen og si hva vi mener, og ikke være redd for å heve stemmen. Arkitekter er veldig grundige, men i debatten må vi legge vekk grundigheten og ikke dobbeltsjekke alt før man ytrer seg, mener Riise.

Grønt og getto

Vi har også snakket med landskapsarkitekt Nina Marie Andersen, som er hovedforfatter av Swecos ferske sirkulærrapport «Going circular – A vision for the urban transition». Gode klimaløsninger skaper også mer interessante steder og bygninger, mener hun. Andersens hovedagenda har vært å sette sirkularitet i forbindelse med estetikk: – Ikke stygt og pent, men stedets sanselige egenskaper, og hvordan vi erfarer og forstår dem, sier hun

En annen landskapsarkitekt, Kjetil Torgrimsby i White Arkitekter, forteller om den nye Lungegårdsparken, som blir Bergens lengste park.

Du kan også lese om Fellesverkstedet i Oslo og ildsjelen bak, Graham Hayward.

Arkitekt Anette Dietrichson Bruun spør om pandemien kan ha gjort arkitekturen en tjeneste.

Og Øyvind Holen, forfatter av den ferske boka «Getto: En historie om norske drabantbyer», kan fortelle at det ikke lenger er arkitekturen som får skylda for ståa i drabantbyene.

Alt dette og mye mer i årets første Arkitektnytt, på vei ut i postkassene nå.

God lesning!