Nyhet

Ferskt Arkitektnytt på vei: Opaform

Lille Opaform i Bergen setter store avtrykk; kunstig intelligens inntar bransjen og i Amsterdam lever boligdrømmen. Les mer i vår ferskeste utgave.


Marina Bauer (t.v) og Espen Folgerø i Opaform forteller i nyeste Arkitektnytt om hvordan de prøver å være stille og rolige i møte med den eksisterende arkitekturen. Foto: Synne Sofi Bønes

Ferien nærmer seg med store skritt, men våre trofaste lesere skal ikke mangle lesestoff i sommer. I vårt nye nummer finner du litt av hvert av hva som beveger seg i både inn- og utland i arkitekturfeltet, der alt fra naust utenfor Bergen via nye «nærlag» og cyberverden til den tredje boligsektoren i Amsterdam blir besøkt. Stort og smått, nært og fjærnt.

Opaform i Bergen pryder omslaget på dette nummeret, et kontor som insisterer på å være små, men som likevel får utrettet store ting. Fra små naust ute i havet til biennalen i Venezia – Opaform byr på tankevekkende ideer rundt både arkitektur og arkitektrollen i de fleste former.

I Amsterdam lever boligdrømmen, og samfunnsgeograf Alf Jørgen Schnell har besøkt byen som har innført smultringøkonomi for å demme opp for byens boligbehov. Spennende, nye tanker som nå resulterer seg i nye boligprosjekter.

I den virtuelle verden er kunstig intelligens og parametrisk design på full fart inn i hverdagen, og norske proptech-selskaper vil nå tilgjengeliggjøre sine verktøy for arkitektene. Målet er en mer effektiv og enklere arbeidsprosess.

Ellers blir det som vanlig landskapsarkitektur, design- og interiørarkitektur, kommentarer, faste spalter, arquiztekten og små stoff i lange baner.

Vi holder det gående på arkitektnytt.no frem til 30. juni, send gjerne innspill, ideer og ros og ris til: arkitektnytt@arkitektnytt.no.

Abonnent blir du her.

God lesning!