Nyhet

Ferskt Arkitektnytt på vei: Pernille Kolstad Heen

Se opp for oktober-utgaven av Arkitektnytt! Spekket med stoff fra både Fredrikstad og Venezia.


Pernille Kolstad Heen, arkitekt og leder av Fredrikstad-kontoret til Stenseth Grimsrud arkitekter, SG&CO til hverdags. Hennes interesse for arkitektur startet med legobygging sammen med tvillingsøsteren Karoline. Begge er i dag arkitekter. Foto Rune Hellestad

Ny måned, nytt Arkitektnytt i postkassen. Denne gang med Fredrikstad-arkitekten Pernille Kolstad Heen på omslaget.

Heen er aktuell som vinner av den gjeve Arneberg-prisen, som medlem av tidligere statsråd Nikolai Astrups innspillsforum for arkitektur og som skribent med klare meninger i avisen Demokraten. Men aller viktigst er hennes brennende engasjement for en grønnere byggebransje. Vi tok turen til plankebyen og møtte en arkitekt i full sving med å jobbe for bærekraftig arkitektur.

Vi har også besøkt biennalen i Venezia, der den nordiske paviljongen endelig kunne åpnes i fysisk forstand. Biennalen har hatt noen utfordrende måneder bak seg, og også tematisk er det mange problemstillinger å ta fatt i. Med norske briller på ble det likefullt en lett optimistisk opplevelse.

Ellers er det på tide med arkitekturfilmfestivaler igjen, etter sterkt redusert aktivitet under pandemien. Både i Bergen og Oslo blir det mye å glede seg over for filmbuffene blant oss. Vi snakket med regissør Paul Tunge, som viser oss hvordan man kan se på modernistisk arkitektur gjennom et nytt blikk.

Bladet bugner også av faste spalter, småstoff, kommentarer, debatt og nytt stoff fra organisasjonene.

God lesning.