Nyhet

Ferskt Arkitektnytt på vei: Susanne Urban

Arkitektnytt 7/21 er på vei ut i postkassene. Vi møter den uredde aktivisten, arkitekten og miljøforkjemperen Susanne Urban i Bergen, ser på hyttebygging i fjellheimen og blir med på reise til Venezia og den filippinske biennalepaviljongen.


Susanne Urban er en sterk stemme i debatten om byutvikling, arkitektur og miljø. Bildeling, kollektive boformer og byer med kvartalstruktur i menneskelig målestokk er blant hennes kjepphester. Foto: Paul S. Amundsen

Etter at Arkitektnytt nr. 7/21 hadde gått i trykken fikk vi en tekstmelding fra vårt portrettobjekt, Susanne Urban. Aktivisten, miljøforkjemperen og arkitekten ønsket seg overskriften «9,5 år på oss for å halvere klimautslipp».

Bladet var dessverre allerede trykket, men med FNs ferske og nedslående klimarapport i mente sier det i hvert fall sitt om Urbans sterke engasjement på arkitektenes og miljøets vegne, der hun gjennom hele sin karriere har vært tidlig ute med å se på nye muligheter og sette problemstillinger på agendaen.

Ellers har vi snakket med både arkitekter, myndigheter og forskere om den store utbyggingen av den norske fjellheim, og spør oss hvor arkitektene passer inn i denne rivende utviklingen.

I tillegg ser vi på NRKs kjøp av tomt på Ensjø i Oslo og blir med Alexander Eriksson Furunes, en av arkitektene bak den filippinske paviljongen i Venezia, på tur i en pandemistengt by og biennale.

Arkittektnytt 7/21 byr også på interiør- og landskapsarkitektur, bugner av småstoff og nytt fra organsisasjonene og introduserer en fersk spalte, "Materialisten", der journalist Torbjørn Tumyr Nilsen kikker på materialbruken i norsk arkitektur.

Vi vil også gjerne høre fra dere! Ris, ros, tips, ideer og debattinnlegg tas imot med takknemlighet på e-post: arkitektnytt@arkitektnytt.no.

God lesning!