Nyhet

Ferskt Arkitektnytt på vei: Thomas Thiis-Evensen

Les vårt juni-nummer, ute nå! Møt blant andre Thomas Thiis-Evensen og Thomas Hylland Eriksen; les om svenske nettroll og kalkunpriser samt studenter og læreres tanker om arkitekturens fremtid.


– Jeg kom jo på Arkitekthøgskolen og var begeistret for sveitserstilen og ble frosset fullstendig ut, forteller professor Thomas Thiis-Evensen i Arkitektnytts juni-utgave. Foto: Jan Khür

I juli tar Arkitektnytt ferie, men skal selvfølgelig sørge for at dere får med dere litt lesestoff inn i sommermåneden også. I vårt juni-nummer, ute nå, har vi blant annet snakket med Thomas Thiis-Evensen, som, i følge skribent Kåre Bulie, er en ettertraktet stemme når det gjøres opprør mot arkitekturen. Nå arbeider professoren med å finne en slags ABC-nøkkel for en grunnleggende kvalitet i arkitektur, uavhengig av stil, forteller han.

I en reportasje tar vi turen over kjølen og snakker med svenske arkitekter om hvilke erfaringer de har gjort seg om arkitekturopprøret i dets hjemland, og får høre om både nettroll og kalkunpriser.

Ellers forklarer arkitekturhistoriker Anna Ulrikke Andersen hvorfor flere syke og funksjonshemmede bør inn i arkitektur- og designbransjen, mens vi samtidig tar et dypdykk inn i studentenes arbeider i opprørstider og hører på hva elever og lærere på arkitektskolene synes er viktig.

– Alt bør ikke utsettes for landskapsarkitektur heller. Noe må få være i fred, sier Thomas Hylland Eriksen, sosialantropologen som skal snakke under NLAs fagdag i Larvik den 17. september. Vi har fått ham i tale om teknologi, natur og det uforutsigbare.

Alt dette, pluss debatt, småstoff og mye mer, i Arkitektnytt 6/21.

God lesning!