Nyhet

Ferskt Arkitektnytt på vei: Vilhelm Christensen

I siste Arkitektnytt har vi snakket med arkitekten som liker å jobbe med kunstnere. Vi har dessuten intervjuet interiørarkitekten som også er en third culture kid.


– Jeg ser ikke et så stort skille mellom kunst og arkitektur som det som konstrueres i akademia, der rollene er veldig adskilt. Min praksis er mer overlappende, sier Vilhelm Christensen, som er intervjuet i siste utgave av Arkitektnytt. Foto: Thomas Ekstrøm

Vilhelm Christensen er aktuell som arkitekt for flere utstillinger på Munchmuseet. Kåre Bulie har snakket med ham om å jobbe i skjæringsfeltet mellom arkitektur og kunst. Han forteller også om den gangen Kanye West kom innom kontoret ved St. Hanshaugen og ble sittende og prate et par timer.

Vi intervjuer også interiørarkitekten Fatimah N. Mahdi, som bruker faget som en plattform for å påvirke samfunnsutviklingen. Mahdi er aktuell som en av bidragsyterne i boka «Third Culture Kids: Å vokse opp mellom kulturer».

Blant andre saker i Arkitektnytt nr. 6 kan vi nevne intervju med landskapsarkitekt Andreas Vadum, reisebrev fra Palestina og en reportasje om hvorvidt Obos og andre boligbyggelag bør ta et større samfunnsansvar.

God lesning!