Nyheter
15 dager igjen til Arkitekurfestivalen

Festivalfjes: Joar Nango

En av prosjektlederne for Utfordrerutstillingen, Joar Nango, gleder seg mest til det som skjer etter at Arkitekturfestivalen er over.


Joar Nango er interessert i motkultur i møte med arkitektur. Mobilfoto: Joar Nango
Joar Nango (32)

Arkitekt/kunstner. Partner i FFB.

 

Det er 15 dager igjen til Arkitekturfestivalen og hver ukedag dukker det opp et nytt festivalfjes som deler anbefalinger med Arkitektnytts lesere.

– Hva skal du få med deg på festivalen, og hvorfor?

 

– Jeg skal får med meg en hel del, men jeg har lyst til nevne to ting: Utfordrerutstillingen, som er ekstremt spennende. Arkitektkontorene skal vise prosjekter som ikke har blitt vist før, og det gjør utstillingen ekstra interessant. Det andre jeg har lyst til å trekke fram er Fight Club Vulkan, diskusjonsenheten husokkupasjon. Motkultur i møte med arkitektur er noe som interesserer meg personlig, og som jeg har jobbet med i et par år.

 

– Får du tid til å få med deg noe annet på festivalen? 

 

– Jeg skal selvfølgelig få med meg Arkitekturdagen. Arrangørene har satt sammen et fantastisk spennende program. Jeg gleder meg til å bli kjent med nye stemmer, og spesielt Eyal Weizman. Brønsj og miljø virker også interessant.

 

– Hva gleder du deg mest til?

 

– Jeg gleder meg faktisk mest til det som skjer etter at festivalen er over. Da skal vi i Felleskapsprosjektet å fortette byen (FFB) gjenbruke materialet som er brukt til installasjonene på Vulkan. Planen er å skape en event første uka i oktober der vi tar i bruk byrom i Oslo på en ny måte.