Nyheter

Flere norske nominerte på «Mässan»

For første gang deles arkitekturprisen «Arkitekturmässan Awards» ut.


Nytt bibliotek i Vennesla, av arkitektkontoret Helen & Hard. Foto: Helen & Hard AS

Vinneren blir offentliggjort under en prisseremoni på kvelden den 24. oktober. De nominerte arkitektkontorene i kategorien «Beste byggverk» er fra Finland, Sverige, Norge, Danmark og Island.

 

Arkitektur N-medarbeider representert

Blant de nominerte finner man ikke overraskende flere store kontorer, som BIG med «8 House» i København, Snøhetta med «Reindeer Pavilion» på Dovre og Henning Larsen Architects i samarbeid med Batteriid Architects om nytt konserthus og konferansesenter i Reykjavik.

 

Andre nominerte kontorer fra Norge er Helen & Hard arkitekter med nytt bibliotek i Vennesla og Reiulf Ramstad arkitekter med bygget «Fagerborg barnehage» i Oslo.

 

En av de nominerte fra Island er ingen ringere enn redaksjonell medarbeider i Arkitektur N, Einar Bjarki Malmquist, med transformasjon av en bolig i Oslo.

 

Sveriges svar på «Bygg reis deg»

Nord–Europas første messe om arkitektur og byplanlegging, Arkitekturmässan, går av stabelen 24. – 25. oktober i Göteborg. En post på programmet er utdelingen av den nordiske arkitekturprisen «Arkitekturmässan Awards».

 

«Arkitekturmässan» tilsvarer «Bygg Reis Deg» i Norge. Messen har som mål å bli bransjens fremste og viktigste møteplass for alle som påvirker fremtidens arkitektur og bymiljøer.

 

Se alle de nominerte på «Arkitekturmässans» egne nettsider.