Nyhet

Forlik i saken mot Niels Torp+ Arkitekter

Niels Torp+ Arkitekter inngår forlik med tidligere ansatt, som mener hun ble sagt opp etter varsler om kritikkverdige forhold ved arkitektkontoret.


Styreleder og kreativ leder Niels Torp unngikk å vitne om påståtte kritikkverdige forhold i Niels Torp+ Arkitekter, etter at partene i saken inngikk forlik.

Saken, som skulle opp i Oslo tingrett denne uken, er dermed avlyst etter at partene inngikk forlik i forkant av rettsaken. 

– Vi er glade for at saken nå er avsluttet, slik at vi fullt og helt kan fokusere på å skape god arkitektur, skriver daglig leder Bente Ulvøy ved arkitektkontoret i en e-post til Dagens Næringsliv.

Urettmessig oppsigelse

Kontoret har hele tiden bestridt påstandene til saksøkeren, som var ansatt i en ikke-fakturerbar kommunikasjonsstilling ved kontoret frem til høsten 2019. I rettspapirene het det at hun skulle ha blitt sagt opp etter å ha varslet om brudd på vernet mot trakassering, der hun blant annet skal ha blitt kalt «lille pike» av styreleder og kreativ leder, Niels Torp. 

Saksøkerens advokat Per Arne Tandberg bekrefter, i følge DN, at saken er avsluttet, men vil ikke kommentere saken ytterligere til avisen. Den tidligere ansatte saksøkte kontoret for 500 000 kroner, og ville ha jobben tilbake, men partene er foreløpig tyste om hva forliket innebærer. 

Arkitektkontoret mener at saksøkeren ble sagt opp som følge av behov for restrukturering av selskapet, og skrev i sitt sluttinnlegg til retten at «varsling og gjengjeldelse ikke var gjenstand for diskusjon under drøftelsesmøtet i forkant av oppsigelsen».