Nyhet

God sommer fra Arkitektnytt!

Arkitektnytt ønsker alle våre lesere en god sommer med lokalt tilsnitt. La deg deg for eksempel inspirere av arkitektkontoret Fragments sanke-app, med spiselige planter fra lokalmiljøet. 


Fragment arkitekter står bak appen Sanke, med informasjon om og oppskrifter basert på lokalt sankede matplanter. Illustrasjon: Mari Kanstad Johnsen

Arkitektnytt tar sommerferie frem til 4. august og ønsker alle lesere en riktig god sommer! Til høsten er vi tilbake på både papir og nett, med mer aktuelt stoff fra arkitekt-Norge.

I mellomtiden kan vi anbefale de av dere som vil holde dere i nærmiljøet eller innenfor Norges grenser i sommer å lese saken om Lokavore Oslo, som ikke bare er nyttig for Oslo-boere.

Her finner du lenke til arkitektkontoret Fragments sanke-app, utviklet i samarbeid med blant andre Gaute Vindegg, tidligere fermenteringsansvarlig og sanker for restauranten Maaemo. Appen har mye nyttig informasjon om planter som finnes mange steder i landet, og inneholder forslag til tilberedning som setter ny smak på tilværelsen. 

Vil du lenger unna heimen, så har Norske turistveger nylig åpnet fjellkaféen Flye 1389, tegnet av Knut Hjeltnes Arkitekter. Flye 1389 ligger på det høyeste punktet langs Nasjonal turistveg Valdresflye. Les mer om prosjektet og finn lenke til de andre turveiene i saken Turveger for sommeren.

Ha en fin sommer!