Nyhet

Haptic tegner ambassaden i Beijing

Haptic Architects og Sweco har signert kontrakt med Statsbygg om prosjektering av nytt norsk ambassadeanlegg i Beijing.


Den eksisterende norske ambassaden i Beijing. Foto: Linda Hjelle / Den norske ambassaden i Beijing

Den norske ambassaden i Beijing skal pusses opp og bygges ut, og nå er det bestemt at det blir Haptic Architects og Sweco som får oppdraget. Prosjektet inkluderer rehabilitering av to eksisterende bygninger og prosjektering av et nytt.

– Vi gleder oss veldig til å komme i gang. Å jobbe med ambassadebygninger er spennende fra et arkitektonisk, kulturelt og ingeniørperspektiv. Heldigvis har både Haptic og Sweco lang erfaring fra å designe og planlegge offentlige bygninger med tilhørende krav til sikkerhet og bruk, og er rustet til å påta seg oppgaven, sier Ellen Hole, avdelingsleder for konstruksjon ved Swecos Oslo -kontor.

Rik tradisjon

Anlegget vil bestå av arbeidsplasser til rundt 80 ansatte, i tillegg til underholdningsområder og bolig for ambassadøren. Byggingen er planlagt å starte i 2022.

– Vi har vært involvert i flere prosjekter i Kina og har god kjennskap til lokale forhold, inkludert ambassadens nærområde i Beijing. Det er ingen tvil om at det er veldig spennende å delta i denne type prosjekter. Ikke bare fordi ambassadefunksjonen bærer en rik tradisjon i norske utenrikssaker, men fordi denne typen anlegg har et unikt samspill mellom privat og offentlig, åpenhet og sikkerhet, natur og miljø, sier Aksel Warhuus, daglig leder i Haptic Architects Oslo.

Den eksisterende ambassadebygningen er tegnet av arkitekten Rolf Ramm Østgaard, og stod ferdig i 1972.

Haptic Architects har vært involvert i flere prosjekter i Kina og har god kjennskap til lokale forhold, sier Aksel Warhuus, daglig leder i Haptic Architects Oslo. Illustrasjon: Haptic Architects