Nyheter

Her er Nordic Built-finalistene

Innovative miljøløsninger pakket inn i delikat design når fire prosjekter går inn i avsluttende del av konkurransen om å rehabilitere Postgirobygget


Er PostZeroBygget veien videre for Postgirobygget i Oslo. Forslaget er et av fire som er videre til finalen i Nordic Built-konkurransen. Ill.: Space Group Arkitekter, BollingerGrohmann + Florian Kosche AS og Andresen Jacobsen & Løyning Rådgivende Ingeniører VVS
Nordic Built Challenge

Nordic Built Challenge er en nordisk konkurranse med klimavennlig bygningsrehabilitering som tema.

 

Konkurransen finansieres av Nordisk ministerråd og Nordic Innovation.

 

Oppgaven er å følge prinsippene til Nordic Built Charter gjennom å rehabilitere eksisterende bygninger på en innovativ og bærekraftig måte, samtidig som det skal være økonomisk og praktisk gjennomførbart.

 

Konkurransene er åpne for alle aktører innen byggenæringen.

 

 

Under en seremoni på Oslo Plaza ble finalistene i de fem nordiske landene avslørt. Her hjemme har Postgirobygget vært oppgavens objekt. Og de fire finalistene grep utfordringen an på ulikt vis.

 

Vinnerne som går videre

A well tailored suit av Binom Architects og Pir 2 Oslo AS; bidragsytere er Arup, Petek AS, Garnes Data og Hjellnes Consult.

 

PostZerobygget av Space Group Arkitekter, BollingerGrohmann + Florian Kosche AS og Andresen Jacobsen & Løyning Rådgivende Ingeniører VVS.

 

Harvest av ahA+ AS og Solbjør Arkitekter AS; bidragsytere er Degree of Freedom AS og Gether AS.

 

Urban Mountain av schmidt hammer lassen architects, LOOP architects, COWI, Transsolar Energitechnik GmbH og Vugge til Vugge Danmark.

 

Veien videre

  • Nå som fire finalister fra hvert land er klare, vil hver av disse motta en premie på NOK 300 000 samt retten til å være med videre i konkurransen.
  • I september 2013 offentliggjøres en nasjonal vinner i hvert av de 5 nordiske landene
  • I november 2013 kommer offentliggjøringen av nordisk vinner

 

Fornøyd prosjektleder

– De fire bidragene representerer et bredt spekter av konsepter. Det de har felles, er at alle er kompetente, godt forberedte forslag til bærekraftig renovering.

 

Det sier Dag Christer Øverland i en pressemelding. Han er eiendomsutvikler hos Entra Eiendom og prosjektleder for konkurransen i Norge. Øverland har høye forventninger til neste fase og håper at konseptene kan inspirere andre bygningseiere til å gjøre det samme.

 

– Alle metoder og løsninger vil bli fritt tilgjengelige, noe som vil gjøre det enklere å gripe stafettpinnen og gi den videre, sier Øverland.

 

I pressemeldingen understrekes det også at rehabiliteringen av Posthuset inngår i FutureBuilts forbildeportefølje