Nyheter

Hjemdal fra NAL til DOGA

Ny administrerende direktør i DOGA er Trude Gomnæs Ugelstad. Tor Inge Hjemdal slutter i NAL for å bli DOGAs arkitekturdirektør.


Tor Inge Hjemdal slutter i NAL for å bli arkitekturdirektør i DOGA. Foto: NAL.

DOGA melder i dag at to direktørstillinger nå er fylt. Administrerende direktør blir Trude Gomnæs Ugelstad. Ifølge en pressemelding fra DOGA er Ugelstad utdannet siviløkonom og kunsthistoriker. Hun har blant annet ledet Akershus Kunstsenter og Oslo Kunstforening, og vært administrerende direktør i Norske Kunsthåndtverkere fra 2008 til 2012.

 

Ugelstad var sentral i opprettelsen av Norwegian Crafts i 2012, hvor hun har virket som administrerende direktør fra opprettelsen og frem til i dag.

 

Tor Inge Hjemdal blir ny direktør for arkitektur i DOGA. Han kommer fra stillingen som fagsjef i NAL. Hjemdal er også styreleder i galleri ROM, startet Conditions Magazine og har erfaring som praktiserende arkitekt i blant annet A-lab.

 

– Vi er veldig fornøyd med disse ansettelsene. Vi får to meget erfarne ledere med tung fagkompetanse. Ugelstad og Hjemdal kommer inn i en spennende periode for DOGA, og skal sørge for at design- og arkitekturfagene bidrar i omstillingen av norsk næringsliv og offentlig sektor, sier Katinka von der Lippe, fungerende styreleder DOGA, pressemeldingen.