Nyhet

Høyt og lavt i Frankfurt

Frankfurt får en saftig dose norsk arkitektur denne høsten.


Bjørvika er blikkfang i utstilling om norsk arkitektur i Frankfurt denne høsten. Foto: Moritz Bernoully

Mens evigunge a-ha turnerer verden rundt med debutalbumet «Hunting High and Low» (1985), låner det tyske arkitekturmuseet i Frankfurt tittelen til en utstilling om norsk arkitektur denne høsten. «In Norwegian Landscapes. Hunting High and Low» tar utgangspunkt i bokserien asBUILT på Pax Forlag, som nå teller 21 bøker om norsk arkitektur på engelsk.

Stort og smått

Utstillingen har som mål å gjøre tekst og tegninger fra bokmediet romlig og taktilt – og (by)landskapsmessig forståelige. Nye filmer, modeller, originaltegninger, foredrag og debatter skal belyse den norske tradisjonen for å vektlegge taktile og romlige opplevelser, og å gjenspeile forholdet mellom bygninger og landskap. 

Prosjekter fra hele vårt langstrakte land er med, alt i fra små infrastrukturprosjekter til en vannkraftstasjon i fjellet, enkeltbygninger i landlige og urbane landskap samt verk av de gamle mestere. Kuratorene bak er Nina Berre og B+E Curating Architecture and Urbanism.

«In Norwegian Landscapes. Hunting High and Low» i Frankfurt står frem til 19. januar, 2020. Foto: Moritz Bernoully

Norsk innrykk

«In Norwegian Landscapes. Hunting High and Low» er heller ikke alene om å gjøre Frankfurt utrygg på norsk arkitekturs (og litteraturs) vegne denne høsten. Tidligere i oktober åpnet Manthey Kula og LCLAs nye, norske paviljong ved den enorme bokmessen i byen, et verk som også blir å finne spor av på Deutsches Architekturmuseum. Norge var æresgjest på bokmessen, og skal angivelig ha investert 50 millioner kroner i oppdraget.

Utstillingen er et samarbeid mellom Deutschen Architekturmuseums (DAM), Norwegian Literature Abroad (NORLA), Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO), PAX Forlag og Bokmesse Frankfurt, og står frem til 19. januar, 2020.

Foto: Moritz Bernoully
Foto: Moritz Bernoully
Foto: Moritz Bernoully