Nyheter

Jakten på drømmesykkelen

En sommerlys natt ble sykkelen min stjålet. Nå er jeg på jakt etter drømmesykkelen, men det har vist seg å være langt mer utfordrende enn jeg kunne forestille meg.

To klassiske damesykler. Ikke akkurat lettvektere.

Grunnen er enkel. Min drømmesykkel ser ut som en klassisk damesykkel med bølgende, feminine linjer, men – og det er her problemene starter – den skal med relativ letthet få meg opp byens bratteste bakker. Finnes det noen for meg der ute?

 

Jeg er ikke sikker. Jeg har trålet byens sportsbutikker, hvor syklene står tett i tett og lukten av nye gummidekk parfymerer lokalet. Jeg har sett i de mindre nisbjebutikkene, og her – i rettferdighetens navn – har jeg blitt småforelsket. Men med prislapp på kr 15 000 må jeg melde pass. Det er simpelthen for dyrt for meg.


Så hvor skal jeg finne en sykkel som ser ut som en damesykkel og som får meg opp Telthusbakken, en av Oslos bratteste bakker og som jeg daglig sykler opp? Jeg vet ikke. Det jeg derimot vet, etter timer foran datamaskinen og en lørdag i Oslos sykkelbutikker, er at sykkelprodusentene tror det er umulig å forene klassisk damesykkeldesign med letthet og komfort. Her er det stang ut og hybrid over hele linja. Og damesykler med 3 og 7 gir som nesten veier like mye som femåringen jeg har bakpå på mine daglige sykkelturer opp bakkene i Tøyenparken.

 

Mens jeg venter på drømmesykkelen, har jeg fått låne en sykkel uten gir av en venninne. Rakrygget og med kurv sykler jeg nå gjennom byen og - overraskende nok - opp de fleste bakker. Lårmusklene blir større, men det gjør også smilerynkene. For min lånte sykkel har vist seg å være en humørspreder, mine medtrafikanter er langt mildere stemt overfor meg nå enn da jeg syklet på min tidligere hybridsykkel.


Så derfor, kjære sykkelprodusenter: Bruk kompetansen dere har til å lage en klassisk damesykkel som også er komfortabel for oss som bor blant bakker og berg. Og kanskje er bonusen flere smil i trafikken.