Nyheter

Kjøpesenter ble Årets bygg

– Det er ekstra gledelig å kunne gi prisen Årets bygg til et kjøpesenter med høy arkitektonisk kvalitet og god gjennomføring av prosjekterings- og byggeprosessen, sier jurymedlem og arkitekt Ola Roald fra Tønsberg.


Juryen fremhever også integreringen av bibliotek og kino i kjøpesenteret. Foto: OBOS
Arkitekt og jurymedlem Ola Roald.
Arkitekt og jurymedlem Ola Roald.

Utmerkelsen deles ut av tidsskriftet Byggeindustrien og årets pris gikk til Lambertseter senter i Oslo, tegnet av Hille Melbye Arkitekter med OBOS Forretningsbygg som byggherre og Skanska Norge som entreprenør. Overrekkelsen fant sted under Byggedagene  23. og 24. mars.

 

Roald påpeker at fornyelsen av senteret både styrker den tradisjonsrike bydelen og tilfredsstiller kravene til helse, miljø og sikkerhet under utbyggingen.

– Man har ivaretatt bærekraftaspektet og hensynet til universell utforming, og gitt bygget en sympatisk utforming, så dette er virkelig et eksempel på helhetlig tenkning, konstaterer jurymedlem Ola Roald.

Djerv satsning

De andre nominerte til Årets bygg 2010 var Geilo Kulturkyrkje og Marienlyst skole i Drammen. Juryen karakteriserer Lambertseter senter som «et byggeprosjekt med stor overføringsverdi, et forbilde på god planlegging og profesjonell gjennomføring».

Prosjektet representerer ifølge juryuttalelsen en «djerv satsning på sosialt og kulturelt samlingssted, redusert handelslekkasje, redusert transport basert på kollektivløsninger, og et gjennomarbeidet grønt bygg». Slike byggverk trenger vi flere av i Norge, skriver juryen.

«Prosjekter som vitaliserer en bydel, stimulerer handel og kultur, og skaper et trygt miljø for menneskene som bor og arbeider i området.»

Se www.bygg.no for mer informasjon.