Nyhet

Klart for verdenskonferanse neste år

Verdens største konferanse for byer og bærekraft, Urban Future, arrangeres i Oslo neste år. I forrige uke ble stafettpinnen overlevert.

Fra venstre: Viseborgmester i Wien, Maria Vassilakou; Hanna E. Markussen, byråd for byutvikling Oslo; Lisbeth Hammer Krog, ordfører i Bærum; Lene Conradi, ordfører i Asker og Tore Opdal Hansen, ordfører i Drammen på scenen i Wien da de mottok den vurtuelle stafettpinnen. Foto: Grayling Austria GmbH/APA-Fotoservice/Hörmandinger

​Fakta om Urban Future Global Conference

  • Verdens største møteplass for folk som ønsker å gjøre byene sine mer bærekraftige.
  • Uttalt mål er å implementere gjennomarbeidede prosjekter for å bedre livene til byboerne.
  • Konferansen er en nøytral arena uten en politisk agenda.
  • Grunnlagt i 2014 av Gerald Babel-Sutter.
  • Bir internasjonal fra 2019 og vil i påfølgende år bli arrangert i en ny europeisk by hvert år.

Da årets utgave av den gedigne bybærekraftkonferansen ble arrangert for tredje gang i Wien i forrige uke, troppet viseborgemester i byen opp for å gi stafettpinnen videre til Oslo og samarbeidspartnere. Byråd for byutvikling i Oslo, Hanna E. Markussen og ordførerne i Bærum, Asker og Drammen hadde alle møtt fram for å motta ovasjoner og ønsker om lykke på reisen.

Skal vise forbilder

FutureBuilt er samarbeidspartner for konferansen til neste år, og var til stede på konferansen. Daglig leder Birgit Rusten sier i en pressemelding at Futurebuilt gleder seg til å være med når mastodonten Urban Future lander med et brak i hovedstaden i 2019.

– Vi vil lage en fantastisk byutviklingskonferanse og vise fram både FutureBuilts forbildeprosjekter og mange andre spennende byutviklingstiltak som er realisert i regionen, sier Rusten.

Neste års vertskap for Urban Future, FutureBuilt og FutureBuilt-kommunene Oslo, Bærum, Asker og Drammen, var godt synlige i Wien i forrige uke. De hadde en stand hvor de arrangerte prosjektpresentasjoner og foredrag. Foto: Grayling Austria GmbH/APA-Fotoservice/Hörmandinger

Ambisiøse mål

Målet for konferansen er å hente det beste av fagkompetanse på bærekraftig byutvikling fra hele Europa til Oslo.

– Skal vi oppnå de ambisiøse målene vi har for byen må vi lære av hverandre og samarbeide, sier Hanna E. Markussen i pressemeldingen fra Futurebuilt.

Blant teamene på konferansen nevner Futurebuilt alt fra byplanlegging, mobilitet og ressursforvaltning til kommunikasjon og ledelse. Konferansen vil også være en markering av FutureBuilts 10-årsjubileum.