Arrangementer

Kurator for Venezia-biennalen utnevnt

– Verden stiller arkitekturen overfor nye utfordninger, sier Hashim Sarkis som nylig ble utnevnt til kurator for den 17. arkitekturbiennalen i Venezia i 2020.

Hashim Sarkis er utnevnt som kurator for arkitekturbiennalen i Venezia 2020. Foto: Bryce Vickmark/La Biennale di Venezia

Biennalens president, Paolo Baratta, uttalte i forbindelse med utnevnelsen: «Med Hashim Sarkis har biennalen gitt seg selv en kurator som er særlig oppmerksom på temaer og kritiske elementer i de ulike kontrasterende virkelighetene som dagens samfunn stiller for rommene vi lever i,» ifølge biennalens nettsider.

Kontor, skole, biennalegjenganger

Sarkis er hovedarkitekt ved Hashim Sarkis Studios (HSS), etablert i 1998, med kontor i Boston og Beirut. Siden 2015 har Sarkis også vært dekan ved School of Architecture and Planning, Massachusetts Institute of Technology (MIT).

«Verden stiller arkitekturen overfor nye utfordninger […] Jeg ser fram til å jobbe med deltakende arkitekter fra rundt om i verden, og sammen forestille oss hvordan vi skal møte disse utfordringene,» uttalte Sarkis i forbindelse med utnevnelsen.

I 2016 satt han i juryen for arkitekturbiennalen. Tidligere har han bidratt med kontoret sitt, HSS, til utstillingen i USAs paviljong i 2014 og Albanias paviljong i 2010.

Sarkis har bachelor i henholdsvis arkitektur og kunst fra Rhode Island School of Design, i tillegg til master og ph.d. i arkitektur fra Harvard universitet.

Han har også forfattet og redigert flere bøker og artikler om moderne arkitekturhistorie og -teori, blant annet «Josep Lluis Sert, The Architect of Urban Design» i 2008, «Circa 1958, Lebanon in the Projects and Plans of Constantinos Doxiadis» i 2003 og «Le Corbusier's Venice Hospital» fra 2001.

Den 17. internasjonale arkitekturbiennalen i Venezia åpner 23. mai i 2020 og står til 29. november samme år.