Nyhet

Landskapsarkitektenes verdenskongress feirer program

IFLA World Congress 2019: Common Ground lanserer program med paneldebatt, kåseri og DJ på Doga 25. april.


Det garanteres god stemning når IFLA World Congress 2019: Common Ground lanserer sitt program på Doga i kveld. Foto: Johannes LF. Sunde

IFLA World Congress 2019: Common Ground finner sted i Oslo i tidsrommet 18. – 20. september, men allerede i dag feires det at programmet til den internasjonale kongressen for landskapsarkitekter er klart. Lanseringen finner sted på Doga klokken 17.00, og vil vare utover kvelden, med både paneldebatt, kåseri og DJ på programmet.

Prosjektleder for NLA, Anita Veiseth, forteller at det er lagt ned veldig mye arbeid i programmet, og at festen på Doga også er feiring av kongressens samarbeidspartnere og alle som har bidratt underveis.

– Dette blir en markering av at hovedprogrammet er klart og at deltagere og andre nysgjerrige kan begynne å planlegge og orientere seg før early bird-tilbudet går ut i slutten av mai. Deler av underprogrammene er fortsatt litt work in progress, og vil slippes fortløpende, men hovedprogrammet er nå klart, forteller Veiseth.

Debatt og kåseri

Paneldebatten skal hogge løs på selve begrepet «common ground», og hvordan det kan være relevant i dag. Det grønne skiftet, og hvor det er viktig å ta tak nå, vil også diskuteres av et panel som består av Hanna Dencik Petersson fra Oslo arkitekturtriennale, Karsten Jørgensen fra NMBU, Pia Haukali fra Lala Tøyen, Karen Holst fra Sweco, Thomas Sund fra Vestre og Rune Skeie far Asplan Viak. Torunn Hognestad fra Rambøll er moderator.

Veiseth forteller at både presidenten og daglig leder for samarbeidspartnerne ved NLAs engelske søsterorganisasjon Landscape Institute (LI), Adam White og Daniel Cook, tar turen for å ta del i programlanseringen, men at paneldebatten vil foregå på norsk. Det samme gjelder Kenneth Dahlgren fra Rodeo Arkitekters kåseri.

– Vi har utfordret ham på å gi en kommentar til programmet, og å spørre om hvor mye kan løse med kongress. Holder det å lage en kongress? Og hva kan den utrette?, forteller Veiseth.

– Sånn apropos, hvordan ligger dere an med kongressforberedelsene?

– Interessant at du spør! Nei, vi er rimelig i rute, men det skjer jo alltids spennende ting underveis. Det blir et veldig stort program, så vi er opptatt av at folk skal kunne begynne å forberede seg allerede nå.

DJ for kvelden er Ole K.

Common ground: Programlanseringsfest

Doga, Hausmannsgate 16, Oslo

25. april 2019, Kl. 17.00 - 19.00