Nyhet

Mad til Fredrikstad

Mad arkitekter etablerer eget selskap i Fredrikstad. – Lokal tilhørighet blir viktig, sier ny daglig leder Karoline Kolstad Heen.


Mad i Fredrikstad består av Alice Snorradottir (f.v.), Victoria Amundsen Jervan, Øyvind Johnsen, Simon Øien, Karoline Kolstad Heen (daglig leder), Anne Margrethe Sørseth og Helle Hejler. Foto: Mad arkitekter

Etter flere oppdrag i Fredrikstad-regionen, etablerer Mad arkitekter nå formelt et lokalt AS i Fredrikstad. Karoline Kolstad Heen blir daglig leder og Simon Øien partner.

– Det har skjedd mye siden vi etablerte oss her for fem år siden. Den gang var vi to personer på et slags avansert hjemmekontor. Nå teller vi syv arkitekter og har vokst oss ut av de opprinnelige lokalene våre, forteller Karoline Kolstad Heen, i en pressemelding.

Karoline Kolstad Heen blir daglig leder når Mad arkitekter nå formelt blir et lokalt AS i Fredrikstad. Foto: Mad Arkitekter

Får lokal tilhørighet

Hun er daglig leder for Mad arkitekter i Fredrikstad, som nå formelt blir et eget selskap etter å ha fungert som en forlengelse av Oslo-kontoret de siste årene. Både Kolstad Heen og partner Simon Øien har jobbet i Mad siden 2012, hvorav de siste fem årene i Fredrikstad.

– Vi har hele tiden samarbeidet tett med arkitektene i Oslo, og det kommer vi til å fortsette med. Jeg tror vår bakgrunn fra markedet i Oslo og det tette samarbeidet med kontoret der i kombinasjon med lokal tilhørighet er viktig. Alle vi som jobber her bor i Østfold, og kjenner godt til ambisjonene og planene for området, sier Kolstad Heen.

Simon Øien blir partner i Mad Fredrikstad. Han har hatt hele sin yrkeskarriere i selskapet. Foto: Mad arkitekter

– Flat struktur

Distriktskontoret ble i 2017 opprettet i forbindelse med forprosjektet på den prisbelønte Nygaardsplassen. Senere har flere store lokale og regionale utviklere stått på kundelisten.

­– Mad har flat struktur og alltid den beste ideen som vinner – uansett hvem som har den. Det er veldig motiverende, og mye av grunnen til at vi har mange gode prosjekter, forteller Simon Øien, som begynte i Mad som praktikant, og har hatt hele sin yrkeskarriere i selskapet.