Arrangementer

Mer er mer!

OAT-kuratorene arrangerer debatt med en særegen tvist under Oslo Urban Arena i ettermiddag.

To av OAT-kuratorene, Phin Harper (t.v) og Maria Smith, står bak det internasjonale debattkonseptet Turncoats. I dag arrangeres det for første gang i Oslo. Foto: Istvan Virag/OAT

Turncoats er et globalt debattkonsept som «snur den offentlige debatten på hodet, fillerister den og serverer den på is». Utviklet av to av kuratorene ved Oslo arkitekturtriennale 2019, Phin Harper og Maria Smith, presenteres konseptet for første gang i Norge på Kulturhuset i ettermiddag.

Arkitekturdebatter er «rubbish» hevder de engelske kuratorene. På sitt beste er de elitistiske, kjedelige eller lunkne. Turncoats skal derimot være et skudd i armen, en debatt som rugbytakler fundamentale spørsmål. Debatten varmes dessuten opp av den London-baserte stand-up-komikeren Luke Courtier.

Uendelig vekst?

Debatten begynner klokken 16.30 og i panelet finner vi Anja Bakken Riise (leder, Framtiden i våre hender), Birgit M. Liodden (direktør for bærekraft, havrom og kommunikasjon, Oslo Business Region), Kjetil Trædal Thorsen (grunnlegger og partner i arkitektkontoret Snøhetta), og OAT 2019-kuratorene Maria Smith og Phineas Harper.

Spørsmålet som reises henger sammen med OATs degrowth-konsept og lyder: «Uendelig økonomisk vekst: Er det selve motoren for menneskets oppfinnsomhet, nøkkelen til velstand og siste bolverk mot fremtidige økologiske kriser? Eller er det en mytisk felle som driver byene inn i en spiral av ikke-bærekraftigutvikling, ødelegger planeten, står i veien for menneskehetens utfoldelse og umulig kan fortsette evig?»

Facebook-event her.