Nyhet

Mer miljøbevisste boligkjøpere

Grønn trend blant boligkjøpere i Oslo. – Endring rundt miljøbevissthet i byggebransjen er eksplosiv, melder Grønn Byggallianse.


I Fyrstikkbakken 14 på Bryn i Oslo skal det bygges 160 leiligheter i løpet av de neste tre årene. Illustrasjon: Link arkitektur

Under overskriften «Gjør spesielle grep for å selge: - Trenden begynner å snu» skriver den nystartede Avisa Oslo denne uken om en stadig økende grønn bevissthet blant boligkjøpere i hovedstaden. Viljen til å betale for miljøprodukter er ifølge avisen i ferd med å snu, og det meldes nå om stadig mer miljøbevisste kjøpere. 

– Endring rundt miljøbevissthet i byggebransjen er eksplosiv, sier Katharina Bramslev, daglig leder i Grønn Byggallianse til avisen. 

Hun får støtte fra eiendomsmegler Julian Alexander Hahn i DNB Eiendom, som i disse dager er i gang med å selge leiligheter i Fyrstikkbakken 14 på Bryn i Oslo, der det skal bygges 160 selveierleiligheter i løpet av de neste tre årene.

Megleren forteller at blokkene i Fyrstikkbakken skal bygges i massivt tre, noe som gjør inneklimaet godt. Det skal også være solceller på noen av takene, som produserer strøm til elbiler.

– Det er laget med tanke på fremtiden, sier han til Avisa Oslo.

Eiendomsmegler Julian Alexander Hahn mener kundene blir mer og mer bevisste, også når det gjelder miljø.

Fyrstikkbakken er utviklet av selskapet Birk & Co som samarbeider med FutureBuilt. Sistnevnte stiller en rekke krav der nybygg må oppfylle tilnærmet null plussenerginivå. Det handler blant annet om valg av materialer.

Bryn i Oslo er en del av området Hovinbyen, Oslo kommunes største byutviklingsområde med mål om å koble sammen indre by og Groruddalen, der området skal bli selvforsynt med butikker, serveringssteder og servicetilbud.

Eiendomsmegleren konstaterer at området «up and coming», og at han ser en endring i bevisstheten til folk når det gjelder miljø.

- Nå begynner kundene å bli mer og mer bevisste i valgene sine og mer og mer kresne, sier megler Julian Alexander Hahn. 

Boligene er tegnet av Link arkitektur.