Nyhet

MIPIM-pris til Fornebu brygge

Rodeo Arkitekter og Haptic Architects har vunnet en av kategoriene i MIPIM/The Architectural Review Future Project Awards 2019.


Fornebu brygge vil i tillegg til akvarium romme en indre gågate med ulike bryggeaktiviteter, servering og opplevelser ut mot kaifronten. Illustrasjon: Haptic Architects/Rodeo Arkitekter

Rodeo Arkitekter og Haptic Architects mottok prisen sammen med utvikler Olav Selvaag under eiendoms- og investeringsmessen MIPIM i Cannes i går. Forslaget til Fornebu brygge vant i klassen «Cultural Regeneration» og fikk prisen utdelt av redaktør i Architectural Review, Paul Finch. Over 300 prosjekter fra 38 land var nominert til prisene som deles ut til prosjekter under planlegging over hele verden.

– Det er svært hyggelig at prosjektet blir lagt merke til i tunge internasjonale arkitektur- og byutviklingsmiljøer, sier Olav Selvaag i en pressemelding.

Sammen med Rodeo Arkitekter og Haptic Architects er Fornebu brygge et forslag fra Selvaag Gruppen i forbindelse med utviklingen av det nye Fornebu.

Fornebu Brygge, her sett ovenfra, vant i klassen «Cultural Regeneration». Illustrasjon: Haptic Architects/Rodeo Arkitekter

Nord-Europas største akvarium

Selvaags forslag rommer, ifølge Budstikka, planer om et 10 000 kvadratmeter stort akvarium med 7 millioner liter vann på Fornebu. Et slikt akvarium vil bli Nord-Europas største, med en anslått prosjektkostnad på én milliard kroner. I tillegg planlegges det en indre gågate med ulike bryggeaktiviteter, servering og opplevelser ut mot kaifronten.

Ordfører i Bærum, Lisbeth Hammer Krog (H), sier på Selvaags hjemmesider at akvariet vil passe godt inn i kommunens planer for Fornebu:

– Jeg er stolt og glad på vegne av Fornebu og hele Bærum for at vi kan få en nasjonal attraksjon som Nord-Europas største akvarium. Fornebu er det rette stedet for et akvarium, det passer godt inn i våre planer for «fantastiske Fornebu». Plasseringen er ideell med nærheten til den kommende T-banen og rett ved hurtigbåt-kaia, sier Hammer Krog til selvaagbolig.no.