Nyhet

Mottok Kristiansands byggepris

Nye Vennesla Kirke, tegnet av Link Arkitektur, vant Årets byggepris i Kristiansand-regionen.


Nye Vennesla kirke er tegnet av Link Arkitektur. Foto: Inger Marie Grini

Årets byggepris i Kristiansand-regionen ble mandag tildelt nye Vennesla kirke, som åpnet tidligere i år.

Bak kirkebygget står Link Arkitektur, HSH Entreprenør AS, billedkunstner Tor Lindrupsen og byggherre Vennesla kirke.

Juryen har lagt stor vekt på byggets arkitektoniske kvaliteter. «Det er blitt et inviterende og fleksibelt kirkebygg. Moderne, vakkert og gjennomført med høy kvalitet», heter det i begrunnelsen.

– Som et samfunnshus

Tone Osen fra Link Arkitektur mener et solid forprosjekt og godt samarbeid mellom de involverte har gitt et meget vellykket resultat. Hun påpeker overfor Fædrelandsvennen at bygget er åpent fra morgen til kveld, og at det favner lokalsamfunnet langt ut over de kirkelige handlinger.

- Jeg er stolt, og synes det er blitt kjempeflott. Det er nesten som et samfunnshus for Vennesla i tillegg, sier Osen til avisen.

Nye Vennesla kirke supplerer gamle Vennesla kirke og vil fungere som en ny hovedkirke i sognet.

Prosjektet med Venneslas nye kirke har tittelen «Samklang». Link arkitektur skriver at de har «tegnet et lyst og lunt anlegg som inviterer folk inn, til hverdag og fest. Effektiv og åpen planløsning er tilpasset flerbruk og fremstår inviterende og lett tilgjengelig for menighet og ansatte».  Foto: Link arkitektur/Inger Marie Grini

Kommune med arkitektur i verdensklasse

I 2011 fikk Vennesla nytt bibliotek, tegnet av Helen & Hard. Bygget fikk Statens byggeskikkpris i 2012. Juryen påpeker i år at Vennesla nok en gang viser at de satser på arkitektur og kvalitet som strategisk virkemiddel for stedsutvikling.

- Lille Vennesla har allerede arkitektur i verdensklasse med biblioteket sitt, og juryen ser at de nok en gang har fått et prosjekt som hever seg over det hverdagslige - bokstavelig talt, sier plan- og bygningssjef Venke Moe i Kristiansand kommune, sekretær for juryen, til Fædrelandsvennen.

De øvrige nominerte var Kristiansand kulturskole «Knuden», tegnet av Mestres Wåge Arkitekter, og St. Olavs vei 18, tegnet av Oslo Tre.

Juryen ble ledet av Ole Magne Omdal, leder av by- og stedsutviklingsutvalget i Kristiansand kommune, og bestod for øvrig av Morten Abrahamsen fra Rådgivende Ingeniørers forening Agder, Cecilie Bjerke Skjømming fra Agder Arkitektforening og Hilde Waage fra Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg Sørlandet.