Nyhet

Natt-og-dag-arkitektur

Årets studentdrevne «Trestykker» er både inkluderende og grønnere.


Fra papirutgaven Arkitektnytt 05/2020
Årets utgave av «Trestykker» blir grønnere enn tidligere, med blant annet sedum i plantekassene. Under byggingen har blant andre Bymisjonen på Grønland spurt om studentene ikke kan bygge i bakgården hos dem også. Foto: Kristian Scott Uggen

Norges miljø-og biovitenskapelige universitet (NMBU) sørger for at årets utgave av studentprosjektet «Trestykker» blir grønnere enn tidligere år. Sammen med arkitektstudenter fra de tre andre arkitektskolene har landskapsarkitektene fra Ås skapt nærhet og avstand for både natt- og dagbrukere av Vaterlandsparken, på Grønland i Oslo.

– Jeg er mest fornøyd med at det glir vel- dig inn og ikke føles arkitektonisk fremmed, sier markedsføringsansvarlig for årets «Tre- stykker», Veslemøy Vårlid, landskapsarkitektstudent ved NMBU.

Mer attraktiv

Ansvaret for det studentdrevne prosjektet rullerer mellom arkitektskolene i Oslo, Bergen, Trondheim og Ås. Med utgangspunkt i korona-krisen og brukertilpasning ville studentene skape nærhet, men også sikre avstand mellom brukerne.

Vaterlandsparken er belastet med rusmisbrukere særlig på nattestid, og prosjektet ivaretar disse brukerne, samtidig som det gjør området mer attraktivt for andre brukere i området, sier Vårlid.

Les mer om Trestykker 2020 her.