Nyheter

Naust og musikkscene i ett

Studentene bak TreStykker-naustet i Bjørvika vil gi ukjente artister en scene.


Mange fant veien til naustet på åpningsdagen. Foto: TreStykker

Naustet er blitt en intim utendørsscene, og studentene har et ønske om at ukjente artister skal få tilbud om å ha en scene til disposisjon. Hav Eiendom AS, som eier tomta, har lovet at naustet kan bli stående i minst to år.

Får publikum trygt fram

Etter en intens byggeperiode, ble naustet i Bjørvika åpnet søndag 5. august. Selve prosjekteringen startet ved påsketider og byggingen ble gjennomført i løpet av to uker i sommer.


Ona Flindall, leder av styregruppen i TreStykker, åpnet prosjektet og det var mange som hadde funnet veien til naustet på åpningsdagen.


Tilgangen til tomten var en stor utfordring for studentene. Før byggingen var det en steinmolo som ledet frem til tomta. Problemet er løst med treheller og rekkverk over steinene, slik at publikum kan komme seg trygt frem til scenen.


Samarbeid på tvers av skolene

TreStykker 2012 er en uavhengig workshop for og av arkitektstudenter ved de tre arkitektskolene i Norge: Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO), Bergen arkitekthøgskole (BAS) og Master i Arkitektur ved NTNU. 


TreStykker har tidligere vært arrangert med stor suksess i Trondheim i 2004, 2005 og 2011. TreStykker 2012 har som mål å profilere arkitektstudenter som en evnet og aktiv ressurs gjennom å skape levende og god arkitektur i det offentlige rom. Ved å følge et prosjekt fra idé til ferdigstilling gir workshopen studenter en mulighet til å utvikle realkompetanse og få med seg verdifull erfaring fra prosjektledelse, logistikk og byggeplass.


– Det har vært utrolig imponerende å se hvor mye studentene har å bidra med og hvor godt de har samarbeidet på tvers av skoler og trinn. Målet med denne workshopen er å fremme arkitektstudentene som en ressurs og det føler vi at vi har klart, sier en fornøyd Alexander Svingen, som satt i styringsgruppa for workshopen.

 

Les mer om workshopen og se flere bilder av naustet på www.trestykker.com