Organisasjonssider

NLA: Landskapsarkitekturprisen 2.0

Månedens nyheter og oppdateringer fra Norske landskapsarkitekters forening (NLA).


På denne siden finner du siste månedes nyheter og oppdateringer om Norske landskapsarkitekters forening (NLA).

Styrets stemme


LANDSKAPSARKITEKTURPRISEN VERSJON 2.0

På fagdagen i høst blir det sjette gangen vår egen landskapsarkitekturpris deles ut. Styret startet i 2014 med å få på beina en egen landskapsarkitekturpris for å skape større begeistring og stolthet innad i foreningen, gjerne litt blest om prosjektene, også. Men prisen trengtes for også for å understreke at landskapsarkitektur er en egen disiplin. Vi trengte en egen pris for å speile den store produksjonen det er av norsk landskapsarkitektur, oftere og oftere av internasjonal kvalitet. For eksempel representerer det noe nytt at arkitekt- og landskapsarkitektkontorer fra hele Europa legger studieturen til Oslo for å følge med på det ferskeste. Norge er endelig i posisjon.

I de forgående årene har prisutdelinga vært noe bortgjemt. Etter hvert har den funnet stilen, og i år vil prisen derfor få en mer sentral plass på fagdagen ved at festen på kvelden starter med en times prisutdeling. Det er lærerikt å få kandidatene presentert på storskjerm, og folk er utrolig interesserte. Juryen, som er representert ved medlemmer fra alle landsdelene, skal i år velge ut tre finalister, som får en bredere presentasjon, før den endelige vinneren utpekes. 

Det er enda mulighet til å sende inn kandidater innen 10. september. Det er ønskelig å bestille bilder tatt av ordentlig fotograf, siden juryen jobber med bildene på bare ett jurymøte. Også godt etablerte anlegg kan presenteres, siden prisen ikke har noen krav til helt nye anlegg.

NLA Hordaland har jobbet i lengre tid for å lage en innholdsrik fagdag den 30. oktober, til tross for korona. Teams er vel og bra, men det er ingenting som slår virkeligheten etter et halvår med sosial tørke. Fagdagen er blitt et nasjonalt bransjetreff du ikke burde gå glipp av. 

Rainer Stange, president NLA

--------------------------------------------------

NLAs årbok 2020 er ute

NLAs årbok 2020 presenterer 60 nye prosjekter fra hele landet. Prosjektene viser bredden og kvaliteten innen faget i dag. Prosjektene publiseres også i prosjektdatabasen på NLAs nettside. Her blir alle prosjektene søkbare på kategori, region og kontor. I tillegg til prosjektene gir årboka en oversikt over landets landskapsarkitekter MNLA, lokalavdelingene, kontorer, vedtekter, etiske regler og konkurranseregler, og har med utvalgte masteravhandlinger i kortversjon.

NLA Årbok 2020 kan bestilles på www.landskapsarkitektur.no under Publikasjoner.

Mona Vestli, NLA

--------------------------------------------------