Nyheter

Ny runde med «Arkitektens hjem»

Denne sesongen blir det mer samfunnsengasjement i NRKs arkitekturserie.


Programleder Charlotte Thiis-Evensen og Jan Olav Jensen avbildet i et av Jensen & Skodvins mest kjent prosjekt, sommerhus i Storfjord. Foto: NRK

I fjor vår fikk seks norske arkitekter snakke om seg, sin bolig og sitt virke i første sesongen av «Arkitektens hjem».

 

I morgen, onsdag, blir Jan Olav Jensen i Jensen & Skodvin den første av seks nye arkitekter. De andre er Marit Justine Haugen (Haugen/Zohar), Todd Saunders, Tanja Lie (Lie Øyen), Svein Lund (Lund Hagem) og Ingebjørg Skaare (Snøhetta)

 

Sesongen skiller seg fra den forrige ved at flere av arkitektene tar opp mer samfunnsrelevante tema.

 

– Det blir et større tematisk spenn i programmene, sier programleder Charlotte Thiis-Evensen.

 

– Det vil fremdeles handle om form og materialbruk, men vi kommer også inn på samfunnsengasjement i ulike sammenhenger. Ingebjørg Skaare har jobbet mye i kriseområder og vil snakke om sine erfaringer. Marit Justine Haugen snakker om fellesskap, blant annet gjennom førstegangsboligene de har tegnet på Furuset i Oslo, forteller Thiis-Evensen.

 

Flere sesonger

Hver uke lager også Kulturhuset på P2 et innslag med tematisk tilknytning til ukas episode av «Arkitektens hjem». I morgen, i forkant av premieren, blir Jan Olav Jensen intervjuet av Siss Vik i Kulturhuset.

 

Allerede før innspillingen av sesong to startet, besluttet NRK at det også blir en tredje. Det planlegges dessuten en mer tematisk oppbygd sesong med «Arkitektens hytte».

 

– Det finnes fortsatt mange store arkitekter å ta av der ute, sier Charlotte Thiis-Evensen.