Nyhet

Stjernemøter i vente

Oslo Arkitektforening støtter NALs Wildcard-satsing i sitt vårprogram og varsler at store arkitektnavn kommer til byen og gir forelesninger.

Leder i Oslo arkitektforening Joakim Skajaa. Foto: Cecilie Klem

Joakim Skajaa leder av Oslo Arkitektforening, OAF, mener de serverer mye arkitektfaglig man kan glede seg til utover våren.

– Fredag 12. januar er det lansering av OAF-programmet, og det gjør vi med en fest.

Jeg kan ikke gå ut nå med de store stjernenavnene på plakaten. Men lanseringen begynner med et veldig fint arrangement med presentasjon av unge norske arkitekter, sier han.

– Vi vil støtte NALs arbeid med Wildcard-ordningen og ha arrangementer knyttet til unge arkitekter i oppstartsfasen. I fjor hadde vi et arrangement med presentasjon av to  unge amerikanske kontor, og i år presenterer vi unge norske profiler.

– På lanseringen kommer noen av de unge kontorene som virkelig har markert seg gjennom seire i store konkurranser og innovative prosjekter. De er fremdeles i oppstartsfasen, men leverer allerede arkitektur av høy kvalitet. Allerede preger og utfordrer de bransjen. 

– De store internasjonale stjernene annonseres på lanseringen. De nye lederne a programkomiteen, Charlotte Hansson og Andreas Fadum Haugstad, har satt sammen et rikholdig og spennende program, som de forteller om på møtet. 

– I tillegg til forelesningsrekken blir det to store arrangementer som vi kaller Bysalongen, ett til våren og ett til høsten. Dette blir et arrangement i byen der vi inviterer andre enn arkitekter til å engasjere seg i og snakke om byen og byutviklingen.

– OAF senior har også et spennende program utover våren, med et møte om sikkerhet og estetikk i byen, et møte om bilfri by, befaring til premierte prosjekter i Oslo og en befaring til Utøya i juni for å se de nye byggene der.

Se foreningens lokalsider på www.arkitektur.no for oppdatert informasjon om programmet.