Nyhet

OAF slipper høstens program

Nye Praksiser er tema for høstens program i Oslo arkitektforening. På torsdag blir det lanseringsfest og foredrag i Arkitektenes hus.


Arkitektenes hus i Josefines gate 32 er åsted for programslippet til OAF på torsdag (5. september). Foto: NAL

Høstens forelesningsrekke har fått navnet Nye praksiser, og på torsdag 5. september vil de nye Oslo-baserte kontorene Kastler/SkjesethRebuildingHesselbrand og Studio Bua presentere og stille ut arbeider.

«Mange arkitekter utøver sitt fag med høy integritet i sin hjemregion, og baserer sitt virke på å kunne manøvrere innenfor de helt spesifikke rammene som kjennetegner denne – kulturelle, klimatiske, regulative, materielle. Et uttrykk og en arbeidsmetode utvikler seg over tid i møte mellom internasjonal byggteknisk utvikling og det helt stedsspesifikke, og i den konstante utfordringen av de lokale begrensningene. Mange slike lokale arkitekter får mindre oppmerksomhet enn fortjent, siden arkitekturmedia fokuserer på motiver og form. Om man fokuserer mer på metode, kan deres arbeid ha større universell relevans enn de internasjonale stjernene, og være mer givende å bruke tid på å sette seg inn i. Noen av disse, mange av dem unge, vil besøke OAF denne høsten,» heter det i invitasjonen.

Lokalt globalt

Utover høsten fortsetter foreningen med serien «Tre unge kontorer fra...» der unge kontorer fra en annen europeisk storby inviteres til forelesning og samtale, for å diskutere deres interesser og få et inntrykk av hvordan arkitektfaget utvikler seg internasjonalt gjennom viktige lokale kulturelle noder.

I tillegg vil fortsetterOAF, som partner iOslo Arkitekturtriennale (OAT),ta for seg temaet Degrowthog sitt arbeid medarrangere byvandringer, samtaler og debatt om sted, transformasjon og konkurranser for våre offentlige bygg og kulturinstitusjoner.

Intervju med Oslo arkitektforenings nye leder, Tone Selmer-Olsen, kommer i vår neste papirutgave (8/19). 

Meld deg på facebook-arrangementet her.