Nyheter

Oslo Åpne Hus

Ligger årets første virkelige høsthelg lang og ubrukt foran deg? Om du er i Oslo, bør du se til at dine beste gåsko er klare for nye opplevelser.


Blir du med på guidet rundtur på Furuset, får du også oppleve parkourshow i den relativt nye Verdensparken. Foto: Jens Fremming Anderssen

For sjette gang går Oslo Åpne Hus av stabelen, et arrangement som inviterer publikum til å besøke arkitektoniske perler, interiører og uteanlegg som til daglig ikke er åpne eller tilgjengelige for byens befolkning.

 

For oss som har vanskeligheter med å bestemme oss, grenser selvfølgelig Oslo Åpne Hus til det smertefulle. Programmet bugner av godbiter og gir fantastiske muligheter til å komme inn i bygg vi ellers bare kan nyte fra utsiden. Som spenstige eneboliger, leiligheter og kontorbygg.

 

Men årets program er smertefullt på flere måter. For første gang siden 22. juli, kan publikum besøke Høyblokka og R4, deriblant statsministerens kontor i 17. etasje.  Alle kan komme inn i første etasje og det som var kantina, men til statsministerens kontor kommer du kun i følge med guide. Definitvt årets sterkeste oppevelse.

 

Oslo Åpne Hus byr også på guidede turer utendørs. Tjuvholmen, Fornebu og Furuset er blant stedene du kan bli med på omvisning. Om kombinasjonen grønn byutvikling, musikalsk Oslo-hyllest ved Don Martin og parkourshow i Verdensparken er fristende, bør du møte opp ved Furuset T-banestasjon søndag 22. september kl. 13. Garantert varierte opplevelser for både øyne og ører!

 

Uansett hva du velger, kan du trygt legge ut på tur uten erfaring. Ha en fin arkitek-tur!

 

For mer informasjon, www.osloåpnehus.no

 

PS! Husk også at Oslo arkitekturtriennale starter på torsdag, så denne uka er i bunn og grunn en drømmeuke for oss arkitekturinteresserte. Møt opp på DogA torsdag 19. september kl. 18 om du synes helgen er for langt unna!