Nyheter

Oslo er verdens beste by for unge arkitekter

Architizer.com trekker fram ni Oslo-bygg som viser hvorfor.


Egmont nye mediehus i Nydalen, tegnet av MAD arkitekter. Foto: MAD arkitekter

Norge er rangert som det beste landet på planeten jorden. Og nå føyer arkitekturen seg pent inn i rekken av argumenter for hvorfor. Det er budskapet fra den internasjonale tungvekteren Architizer.com. De mener at Oslo er stedet å være for unge arkitekter, fra hele verden, akkurat nå.

 

Ni bygg gjør Oslo attraktiv

I artikkelen «9 New Buildings That Show Why Oslo's The Best Place For Young Architects To Find Work» lister de opp ni bygg som viser hvorfor den norske hovedstaden er så attraktiv for dem som vil leve av å tegne hus. Snøhettas opera krediteres, ikke overraskende, for å starte trenden. Og en rekke andre kontorer har tatt over stafettpinnen.

 

MAD arkitekter presenteres med to bygninger, det slanke boligtårnet i Barcode-rekken og Egmonts nye mediehus i Nydalen, som er en del av en større transformasjonsprosess av det gamle Spikerverket hvor de også har samarbeidet med April Arkitekter.

 

De andre på listen er Westerdals School of Communication av Kristin Jarmund Arkitekter, Radiumhospitalet av Arkitema Arkitekter og Henning Larsen arkitekter, Storebrand Lysaker av LINK Arkitektur, Akershus Universitetssykehus av C.F. Møller, Korsgata 5 av Reiulf Ramstad Arkitekter og sist ,men ikke minst, Holmenkollbakken av JDS – Julian De Smedt arkitekter.

 

Nettstedet siterer videre et BBC-intervju der Barcode-arkitekten Geir Haaversen, fra a-lab arkitekter, uttaler at:

 

– For et par år siden hadde vi en flat by der det bare stakk opp et par kirkespir. Men vi har vært nødt til å tenke nytt. Ganske enkelt fordi det er så mange mennesker som kommer for å bo og jobbe i byen vår!