Nyhet

Peab og AART skal forme Tromsø som arktisk hovedstad

- Målet er en klima- og miljøvennlig utvidelse av byen, slik at vi får attraktive områder hvor alle funksjoner er samlet, sier Laila Falck, byutviklingssjef i Tromsø kommune.

Helhetsplanen består av bygninger med skrånende takrygger. Illustrasjon: AART

Utvidelsen gjelder for Nordbyen som igjen skal bli en del av Tromsø sentrum. Helhetsplanen består av bygninger med skrånende takrygger, som trekker klare paralleller til de arktiske omgivelsene. I tillegg kommer åpne plasser mellom bygningene og offentlige etasjer på gateplan, som gir rom for liv, mens bygningene både i disponering, formgivning og materialvalg understøtter visjonen om en klimavennlig havnebydel, heter det i en pressemelding.

- Med arkitekturen har det vært avgjørende for oss å understreke Tromsøs arktiske identitet og ambisjoner. Derfor har vi gjort en dyd av å analysere konteksten og på den måten skapt en helhetsplan med referanser til det omgivende landskapet og samtidig med en bymessig puls og tetthet, så livet i den nye og eksisterende del av byen flyter naturlig sammen, uttaler Torben Skovbjerg Larsen, partner i AART architects.

- Planen skal bidra til verdiskapning for dem som skal utvikle området. Det er klart at det skal være attraktivt for byggherrer, så de også får noe igjen for å satse, uttaler Laila Falck i pressemeldingen.

Nordbyen skal få byrom, gater, parker og sjøfront.