Nyhet

Penger til studentboliger

Regjeringen gir 726 millioner til nye studentboliger. – Positivt med byggeaktivitet i en tid der koronaviruset demper økonomien, sier minister for høyere utdanning Henrik Asheim (H). 


Regjeringen bevilger 726 millioner til nye studentboliger. Her nye studenthybler i Dramsvegen i Tromsø. Foto: Studentsamskipnaden i Tromsø

Regjeringen offentliggjorde i dag satsing på nye studentboliger over hele landet. Syv studentsamskipnader og én boligstiftelse får totalt 726 millioner til nybygg som kan settes i gang raskt. I alt skal 2000 nye studenthybler bygges. 

– Et godt og rimelig sted å bo er en forutsetning for å kunne studere. For hver hybel som ferdigstilles, så er det minst én student som får mulighet til å bo i en studentbolig gjennom studietiden sin, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) i en pressemelding fra Kunnskapsdepartmentet. 

Asheim legger til at tilskuddet fra departementet også må sees på som en initiativ overfor byggebransjen i en vanskelig tid.  

– Dessuten er det positivt med byggeaktivitet i en tid der koronaviruset legger en demper på økonomien, sier Asheim. 

– Rask byggestart

I alt er det 17 byggeprosjekter som nå igangsettes. Longyearbyen, Porsgrunn, Førde og Ålesund er blant stedene som får nye studentboliger. Det samme gjør større studiesteder som Oslo og Bergen. For Regjeringen har det, på grunn av koronakrisen, vært viktig å bevilge penger til prosjekter hvor spaden raskt kan stikkes i jorden. 

– Studentsamskipnadene har vært flinke til å planlegge nye byggeprosjekter. Det betyr at det ikke vil ta altfor lang tid før de første spadene kan settes i jorda. Det er en god nyhet for studentene, sier Asheim.