Arkitekturpriser

Prisdrysset fortsetter for T2 Oslo Lufthavn

Nordic Office of Architecture vant WAN-prisen for «årets bærekraftige bygg» i London.

Christian Henriksen fra Nordic Office of Architecture under WAN Awards i London. Foto: Nordic Office of Architecture

Nordic Office of Architecture fortsetter å sanke priser til sitt pokalskap for utvidelsen av Oslo Lufthavn Gardermoen. Denne uken mottok kontoret prisen for «årets bærekraftige bygg» under WAN Awards i London.

I London

Det var partner Christian Henriksen som representerte Team_T, prosjektgruppen bak nye Oslo lufthavn, under prisutdelingen i Marriott Hotel Grosvenor Square i London. Takketalen, som gjengitt i en pressemelding, lød omtrent slik:

– Dette er en seier for alle involverte i prosjektet og jeg vil igjen takke våre partnere i Team_T: Cowi, Norconsult, Aas-Jakobsen og Ingeniør Per Rasmussen. Vi må også takke NSW Arkitekter og landskapsarkitektene Bjørbekk og Lindheim, og for ikke å glemme ÅF-Advansia og alle andre involverte, men mest av alt må vi takke Avinor for det fantastiske samarbeidet som har ført frem til dette bygget.

Utvidelsen av Oslo Lufthavn (T2) vekker internasjonal oppsikt, og smykker seg med tittelen verdens grønneste flyplass. Foto: Sune Eriksen

Pris nummer fem

WAN Award er den femte prisen utvidelsen av Oslo lufthavn Gardermoen mottar siden prosjektet stod ferdig i 2017. T2 har også vært finalist i ytterligere fem konkurranser. Nordic mottok blant annet Building Awards 2017 som «International Project of the Year» og kom til finalen under World Architecture Festival (WAF) i Berlin i fjor høst.

WAN Awards arrangeres av World Architecture News, et online-magasin som kaller seg «The leading supplier of news to the global architecture community». Prisen er en av de største kommersielle prisene man kan motta.

Arkitektnytt har tidligere skrevet om de ulike prisene i arkitektverden og effekten av dem.

Liste over priser til T2 Oslo lufthavn Gardermoen:

Vunnet:

* Future Travel Experience Global Award 2017, Best Airport Design Project

* Building Awards 2017, International Project of the Year

* Prosjekt Norge - Årets Prosjekt 2017

* Iconic Awards – Architecture, 2017

* WAN Sustainable Building Awards 2017

Shortlisted/Finalist:

* Zumtobel Group Awards 2017

* WAF 2017, Transport - Completed Buildings

* INSIDE 2017, Civic, Culture & Transport

* The 2017 Surface Travel Awards, Public transportation

* Årets Bygg og Anlegg 2017 (vinner ikke annonsert, prosjekt presenteres for juryen 5.februar)