Nyhet

Overhengende fare for prisdobling

Arkitekt Snorre Stinessens prosjekt for polfarer Børge Ousland kan vinne Architizers arkitekturpris på ny. – Vi ser absolutt at det er en større interesse for arkitektur på disse breddegrader, sier lederen for Nord-Norges Arkitektforening.


Øya Manshausen i Steigen var et historisk knutepunkt for Lofotfisket. Her har polfarer Børge Ousland skapt et opplevelsessenter, skriver iTromsø. Foto: Snorre Stinessen Architecture

Architizerprisen A+ Awards kårer det beste av internasjonal arkitektur innen ulike kategorier hvert år. Manshausen, som er eid av den norske eventyreren Børge Ousland, vant også A+ Awards i 2016, skriver iTromsø 6. august.

Prosjektet konkurrerer i kategorien hospitality and sport, med underkategori hotel, wellness and spa. I 2018 var en utvidelse av prosjektet ferdig og kan ende med å dra hjem A+ Awards nummer to.

En visuell hit 

– Vi ønsket følelsen av å være inne samtidig som du føler at du er ute, kontakt med naturen, sier Ousland til avisen om hvordan bygget er tenkt i interaksjon med omgivelsene. Ifølge avisen har prosjektet til sammen vunnet rundt 40 internasjonale arkitekturpriser og har i tillegg blitt en «instagram-hit» med 50 000 følgere.

Nord-Norges Arkitektforening 

– Prosjektet han har presentert er et flott prosjekt og kommer han til ære, sier Linda Villemann Nielsen, leder for Nord-Norges arkitektforening, om Stinessens arkitektur til iTromsø .

– Vi ser absolutt at det er en større interesse for arkitektur på disse breddegrader. Selv de minste bygdene har behov for en attraksjon, og det er arkitektur med på å gjøre. Stinessen er en dyktig aktør som kan mye om regionen, sier Nielsen.