Nyheter

Prispotensial

Tre norske arkitektkontor ble i løpet av sommerferien nominert til Word Architecture Festivals arkitekturpriser, WAF Awards. NAL-president Kim Skaara er stolt.


Kunnsskapsenteret ved St. Olavs Hospital i Trondheim er en av tre norske bygg nominert til årets WAF Awards. Bygget er tegnet av Nordic - Office of Architecture i samarbeid med Ratio arkitekter AS. Foto: Espen Grønli
Boligbygget B11-bygget i Barcode-rekka er tegnet av MAD arkitekter. Foto: Jiri Havran
Boligbygget B11-bygget i Barcode-rekka er tegnet av MAD arkitekter. Foto: Jiri Havran

Presidenten sier i en artikkel i Dagbladet 13. juli at nominasjonene bidrar til gode synergier for både norske og nordiske arkitektkolleger. Han forklarer at norske arkitekter i utlandet ses i en nordisk kontekst. Og det nordiske kjennetegnes av kvalitet og fokus på bærekraft, mener han.

 

De tre nominerte til WAF-prisen er:

  • Kunnskapssenteret ved St. Olavs Hospital i Trondheim av Nordic – Office of Architecture, i samarbeid med Ratio arkitekter AS, er nominert i kategorien: helse. Senteret er i tillegg nominert i festivalens INSIDE interiørpris.
  • Statoils regionale og internasjonale kontorer på Fornebu i Brærum, tegnet av A-lab arkitekter, er nominert i kategorien: kontorer.
  • B11-bygget i Barcode-rekka i Oslo, tegnet av MAD arkitekter, er nominert i kategorien: boligkompleks.

Arkitekturens A-ha

Har Snøhetta fått samme rolle som popgruppa A-ha har hatt for norsk pop? I 2009 gikk de av sted med seieren i sin WAF-kategori, kulturbygg. Og Skaara beskriver overfor Dagbladet at de med blant annet operaen har bidratt til å bane vei for norsk arkitektur internasjonalt.

 

Arkitektnytt minner om at WAF er et kommersielt arrangement. Man sender selv inn prosjektene, og det koster $730 per prosjekt, noe mindre hvis du sender inn flere. Dersom en av de påmeldte byggene blir nominert til en av prisene, er kontoret forpliktet til å sende representanter til prisseremonien i Singapore. Det er ingen pengepremie dersom man vinner.

Statoils regionale og nasjonale kontor på Fornebu i Bærum, tegnet av A-lab arkitekter. Foto: Luis Fonseca
Statoils regionale og nasjonale kontor på Fornebu i Bærum, tegnet av A-lab arkitekter. Foto: Luis Fonseca