Nyhet

Relling-prisen til hyllesystemet «Margin»

Nystartet designkonkurranse i pionér Ingmar Rellings ånd vinnes av student fra Bergen. «Godt estetisk uttrykk, med internasjonal appell,» skriver juryen om hyllesystemet «Margin».


Student Marthe Bull Pettersen er glad vinner av designkonkurransen Relling-prisen.

Det var i forbindelse med design-pionér Ingmar Rellings 100-årsjubileum at Møbelmuseet i Sykkylven tok initiativet til en designkonkurranse i Rellings ånd. Konkurransen ble rettet mot designstudenter og unge designere med tre års virketid etter endt utdanning, og hadde som mål å stimulere og bidra til at nye, banebrytende produkter kommer fram i lyset.

Arven etter Relling

«Ingmar Relling opplevde selv sitt store gjennombrudd i forbindelse med en designkonkurranse i 1965. «Siesta»-stolen vant bransjerådets eksportkonkurranse den gangen, og ble i årene framover en plog for norsk møbeleksport,» skriver museet i en pressemelding. 

Konkurransekriteriene skal være formet ut fra Rellings virke som designer og innbefatter bærekraft, industrivennlig design, internasjonalt uttrykk, transportøkonomisk konstruksjon og nyskaping. Juryen har latt seg imponere av de unge designernes evne til å visualisere sine ideer gjennom digitale presentasjoner, som har fått fram produktenes egenskaper og mulige anvendelsesmåter.

Hyllesystemet «Margin» roses for «godt estetisk uttrykk, med internasjonal appell.» Illustrasjon: Marthe Bull Pettersen

«God funksjonalitet, fin modulær tenkning»

Blant de elleve bidragene er det delt ut én førstepris, én andrepris, to tredjepriser og én hederlig omtale. 

– Jeg har alltid visst at jeg vil drive med noe praktisk og kreativt. Jeg har vært innom både elektrofag, interiør- og utstillingsdesign på videregående, årsstudium i 3D-design og animasjon på fagskole, før jeg endte opp der jeg er nå. Nå er jeg på mitt tredje år på bachelor i møbel- og romdesign ved KMD, forteller vinner, Marthe Bull Pettersen. 

Juryen, som har bestått av fagfolk og Rellings slektninger, mener at Bull Pettersens hyllesystem har «god funksjonalitet, fin modulær tenkning, gir en godt gjennomtenkt løsning med et godt estetisk uttrykk, med internasjonal appell. Gode variasjonsmuligheter for brukeren.» Premien er pålydende 50 000,-.  

Andreprisen i konkurransen gikk til Vegar Vallestad for det fleksible skrivebordet «Musling», mens tredjeprisen ble gitt Ingrid-Charlotte Gjørsvik for skohyllen «Velkommen Inn» og Nina B. Kaardal og krakken «Laminert». Alle er studenter i Bergen.