Nyheter

Rockheim fikk Trondheims byggeskikkpris

Trondheim kommunes byggeskikkpris for 2010 gikk til opplevelsessenteret Rockheim, representert ved Brattørkaia 14 AS og arkitektkontorene Pir II AS og Agraff AS.


Rochheim er tegnet av Pir II AS og Agraff AS. Foto: Synlig design og foto AS/Trondheim kommune

Juryleder og ordfører Rita Ottervik mener bygget representerer noe som er helt i grenseland av hva som det er mulig å få til – og ikke minst tillate i det arkitektoniske bybildet.

 

– Men Rockheim viser at resultatet av en slik dramatisk arkitektur kan bli praktfullt. Takk for denne gaven Trondheim og byen vår har fått, fastslo hun.

 

Juryen skriver: «Rockheim har, både i form og innhold, blitt den generatoren og den attraksjonen som den nye bydelen på Brattøra trenger. Bebyggelsen og byrommet setter en høy standard i kvalitetsutførelse og har blitt noe å strekke seg etter for de andre aktørene i den framtidige utviklingen av Brattøra. Med byggeskikkprisen 2010 vil juryen takke for denne praktfulle gaven til Trondheim og byens befolkning.» Les hele juryens begrunnelse for prisen

 

Hedrende omtale til bålplass

 

Hedrende omtale gikk til Bålplass ved Skjermveien barnehage ved Marit Justine Haugen og Dan Zohar fra Haugen/Zohar arkitekter.

 

Juryen skriver: «Juryen ønsker å hedre to engasjerte arkitekter for et poetisk kunstverk og et forbilledlig eksempel på arkitektur for barn. Juryen vil spesielt framheve arkitektenes innlevelse, følsomhet og kvalitetsbevissthet. Bålhytta er svært moderne i sitt uttrykk, men trekker linjene tilbake til laftekonstruksjoner og gamle norske torvgammer.» Les hele juryens begrunnelse for prisen (hedrende omtale)

 

Energisparepris

 

Trondheim kommunes pris for energisparing gikk i år til Sameiet Olavskvartalet, bestående av blant annet kjøpesenter, Clarion hotell og Europark. Olavskvartalet ble valgt på grunn av at de i samarbeid med blant andre Siemens hadde utviklet energiløsninger som hvert år sparer strøm tilsvarende forbruket i 50 eneboliger.

 

– Olavskvartalet ble valgt av en enstemmig jury. Sameiet har skapt viktige og vellykkede løsninger som gir konkrete resultater, sa juryleder for Energiprisen, varaordfører Knut Fagerbakke.

 

Bålpass ved Skjermveien barnehage er tegnet av Haugen/Zohar arkitekter.
Bålpass ved Skjermveien barnehage er tegnet av Haugen/Zohar arkitekter.