Nyhet

Rodeo åpner i Sverige

Rodeo arkitekter starter Gøteborg-kontor og ansetter Jenny Mäki fra White arkitekter.


Jenny Mäki har vært en sentral faglig stemme i Oslos arkitektur- og byutvikling i en årrekke, skriver Rodeo arkitekter i en pressemelding. Foto: Carl-Henrik Hallén

Jenny Mäki er ansatt til Rodeos nyoppstartede Göteborg-kontor. Herfra vil hun lede den svenske satsingen til det tverrfaglige arkitektkontoret, bestående av arkitekter, urbanister, landskapsarkitekter og samfunnvitere.

– At Rodeo nå satser på Gøteborg faller seg naturlig. Gøteborg er som Oslo en havneby i sterk vekst der byen satser på innovasjon, modig arkitektur og bærekraftige livsmiljøer. Det er midt i blinken for Rodeo. Kontoret tar med seg sine erfaring fra utviklingen av Oslos bykjerne og havnefront inn på den svenske arkitekturscenen», sier Mäki i en pressemelding.

Ville noe mer

Mäki kommer fra rollen som partner og kreativ leder i White arkitekter. har allsidig internasjonal bakgrunn som urbanist og arkitekt, med erfaring fra Nederland, Sverige og Norge, og har jobbet med en rekke prisvinnende prosjekter.

– Prosjektene hennes preges av å «ville noe mer» og hun har vært en viktig foregangsfigur for arkitektur forankret i det økologiske, noe som også kjennetegner Rodeos tilnærming. Vi er svært fornøyde med å få Jenny inn i vår stab av erfarne arkitekter og sammen utforske de svenske jaktmarker, sier daglig leder i Rodeo, Timon Linderud.

Parallelt med å drive Gøteborg-kontoret vil Mäki arbeide som seniorarkitekt i Rodeos norske prosjekter, som blant annet omfatter utviklingen av større fjordbyprosjekter som Bryggen i Bergen, Fornebu Sør og Grønlikaia.

Har du skiftet jobb? Ansatt en ny kollega? På bransjeflyttefot? Send oss gjerne en e-post om hva som rører seg i arkitektenes arbeidsliv: arkitektnytt@arkitektnytt.no