Nyhet

ROM får ny daglig leder

Gjertrud Steinsvåg tar over jobben som daglig leder for kunst- og arkitekturarenaen ROM i Oslo.


Gjertrud Steinsvåg er ny daglig leder ved ROM fra og med 1. september. Foto: Ingrid Eggen

Etter fjorten år i stillingen som daglig leder gir Henrik der Minassian stafettpinnen videre. Gjertrud Steinsvåg blir ny daglig leder ved kunst- og arkitekturarenaen ROM i Oslo, som denne høsten vil være én av tre hovedarenaer under Oslo arkitekturtriennale. 

Steinsvåg kommer fra stillingen som programkoordinator på avdeling Kunst og Håndverk, Kunsthøgskolen i Oslo, og sier hun er glad for muligheten til å lede ROM i tiden som kommer, med en åpen og raus tilnærming til hva kunst og arkitektur er.

– ROM er et etablert møtested mellom fagdisipliner, og jeg ser et enormt potensial for videreutvikling av denne plattformen. Samtidig gleder jeg meg til oppgaven med å løfte noen grundige diskusjoner om hvilke nye relevante prosjekter og aktiviteter som skal igangsettes på ROM, sier hun i en pressemelding fra ROM.

Offensiv leder

Styreleder Petrine Vinje sier at styret nå har fokus på å videreutvikle ROM som eksperimentelt møtested, og at stedet er godt fornøyde med å få på plass en ny offensiv leder i Gjertrud Steinsvåg samtidig som hun skryter av der Minassians rolle i å utvikle ROM:

- ROM for kunst og arkitektur er plassert midt i Oslo sentrum, og er en arena hvor både fagspesifikke og interdisiplinære diskurser skal få utfolde seg. Henrik der Minassian har bygget ROMs profil ved å diskutere og presentere kunst- og arkitekturprosjekter. Det betydelige nettverket som danner ROMs røtter har vokst under hans ledelse, sier Vinje.

Lang historie

Galleri ROM ble åpnet i 1987 av en gruppe unge arkitekter og landskapsarkitekter med utspring fra arkitektkontoret Snøhetta, blant andre Kjetil Trædal Thorsen, Øyvind Mo, Martin Rubik og Alf Haukeland. Til å begynne med drev de galleriet hovedsakelig med frivilling innsats, bidrag fra små og store arkitektkontor og noe offentlige tilskudd. I dag er ROM for kunst og arkitektur er en stiftelse eid av Norske arkitekters landsforbund, Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening, Norske landskapsarkitekters forening, Norske billedkunstnere og Norske kunsthåndverkere.

Gjertrud Steinsvåg tiltrer et åremål på fire år fra 1. september. Hun er utdannet kunstner og kurator og har vært kurator, redaktør, skribent og produsent for en rekke kunstprosjekter i inn- og utland.