Nyheter

Seminar om Oslos arkitekturpolitikk

2017 er året da Oslo kommune ønsker å utarbeide en arkitekturpolitikk. Et skritt på veien er Oslo Arkifutura, et heldags inspirasjonsseminar.


Arkitekturpolitikk for Oslo er tema når Plan- og bygningsetaten inviterer til seminar 28. mars. Foto: Wikimedia Commons

Seminaret som går av stabelen i Oslo 28. mars, skal handle om hvordan man kan utvikle fysiske omgivelser som bidrar til økt livskvalitet. Programmet er proppfullt av prominente polemikere med pasjon for politikk. Arrangør er Plan- og bygningsetaten, sted er Sentrum Scene på Arbeidersamfunnets plass i Oslo sentrum. 

 

I tillegg til hjemlige krefter, som forsker Gro Sandkjær Hanssen, byantikvar Janne Wilberg, leder av Rådet for byarkitektur i Oslo, Ellen Hellsten fra Ghilardi+Hellsten og Alexandria Algard, president i NAL, kommer storfint besøk fra andre steder for å bidra med perspektiver utenfra:

 

Adrian Benepe, senior visepresident og direktør for byparkavdelingen i stiftelsen The Trust for Public Land i New York. Benepe regnes som en autoritet på utvikling og drift av offentlig rom og samarbeid mellom offentlig, privat og frivillig sektor. Han hadde blant annet ansvar for Hudson River Park, Brooklyn Bridge Park og High Line, samt betydelige utvidelser av parknettverket.

 

Howard Slatkin er visedirektør for strategisk planlegging i New Yorks byplanleggingsetat. Han arbeider blant annet med reguleringsendringer for økt boligbygging, utvikling av gode nabolag gjennom medvirkningsprosesser, design som oppmuntrer til aktivitet, bærekraftige bydeler, plasser og uterom samt regional planlegging.

 

Også Catherine Haas Adler, direktør i Guiding Architects i Paris og Anne Skovbro, direktør i Realdania i København kommer for å dele innsikter.

 

Les hele programmet her.