Nyhet

Skipet i Bergen er årets trebyggeri

«Prosjektet har gjennomgående god arkitektonisk kvalitet, høye miljøambisjoner og er godt tilpasset byggene rundt», skriver juryen om det prisvinnende næringsbygget i tre, innerst i Puddefjorden.


Skipet i Bergen får berømmelse for sin arketoniske kvalitet. Paal J Kahrs Arkitekter, Holon Arkitektur og landskapsarkitektene Smedsvig Landskapsarkitekter står bak det prisvinnende bygget. Foto: Jan M. Lillebø

Vinneren av prisen Årets trebyggeri 2020 er Skipet i Bergen, som er byggherre GC Rieber sitt første store næringsbygg i tre. Bygget ligger innerst i Puddefjorden og er formet som et skip, heter det i en pressemelding fra Treteknisk.

Prisen ble delt ut under Byggedagene den 31. august og blant prismottakerne var arkitektene Paal J Kahrs Arkitekter og Holon Arkitektur samt landskapsarkitektene Smedsvig Landskapsarkitekter.

Gir til byen

Bygget har bæresystem i massivtre og limtre, har omfattende trebruk og bidrar også til å bringe aktivitet til gaterommet og «gir» på denne måten noe til byen, heter det i pressemeldingen.

Juryen har i år gått gjennom og vurdert et stort antall prosjekter, og antall innmeldte prosjekter til kåringen øker nå for hvert år, skriver Treteknisk.

De øvrige to nominerte var prosjektene Samling og Biri omsorgssenter, som også imponerte juryen:

– Juryen hadde også i år en krevende jobb. Antall innmeldte prosjekter til kåringen øker nå for hvert år, og svært mange hadde vært verdige vinnere av prisen. Vi er veldig fornøyde med de tre kandidatene som er nominert. De viser bredden og kvaliteten vi nå ser i bruk av tre i byggeri, sier daglig leder Aasm. Bunkholt i TreFokus.