Nyhet

SLA og Ola Roald hevet pokalen

Fotballturneringen for Oslos arkitekter (FAFA) ble vunnet av SLA og Ola Roald arkitektur. Arkitektene Astrup og Hellern tapte taperfinalen og overtar stafettpinnen for å arrangere neste års turnering.


SLA og Ola Roald arkitektur vant FAFA 2022. Her Mads Djurhuus, urban designer hos SLA og lagkaptein, i midten som løfter pokalen. Foto: Kjersti Bjerke Hagen

Lørdag 17. august var det igjen klart for fotball- og arkitektfest på Voldsløkka i Oslo. 24 fotballag, bestående av arkitekter og andre ansatte ved byens arkitektkontorer, møtte frem i godt Oslo-vær for Fotballarrangement for Arkitekter (FAFA).

– Høydepunktet på lørdag var egentlig at det var så mange folk. Under gruppespillet vil jeg tippe det var mellom 300-400 spillere, publikum, frivillige og sponsorer. Det var rett og slett skikkelig god stemning, sier Ruben Ratkusic, arkitekt og en av arrangørene fra Rodeo arkitekter.

Jevn finale

Rodeo tapte fjorårets turnering og måtte derfor arrangere årets turnering. Noe det virket som de har gjort med glede. Nytt av året var egne foodtrucks, stand-up-innslag i pausene og korpsmusikk før åpningskampen.

Etter timer med svette taklinger, langskudd og strekkskader ble årets turnering avgjort. I finalen vant et sammensatt lag av landskapsarkitektene SLA og Ola Roald arkitektur over HRTB arkitekter.

– Det hele ble en jevn dragkamp av en finale mellom to svært gode lag. Det hele ble avgjort på langskudd, forteller Ratkusic.

Vinnerlaget SLA/Ola Roald stilte med gjenbruksdrakter, t-skjorter «upsyclet av dem selv», på årets FAFA. Her i kvartfinaleseieren mot De lagløses Fotballforening, som var en samling av flere mindre kontorer på ett lag. Foto: Kjersti Bjerke Hagen

– Knerte arkitektstanden

Erling Christoffer Forfang, bedre kjent som bare E. C. Forfang, visstnok en utmerket målmann på vinnerlaget, forteller til Arkitektnytt om en strålende turnering og vil først fremst takke arrangørene for en flott arrangement.

– Riktignok hadde vi med å oss Ola Roald arkitektur, men som landskapsarkitekter var det jo også stort for oss å knerte hele arkitektstanden på en dag som dette. Vi gleder oss allerede til neste år, sier Forfang.

– Hvorfor slo dere sammen kreftene?

– Ingen av oss klarte å karre sammen lag alene. Erfaringene fra i fjor viste at det var bedre å være for mange enn for få. Det var også gjennomgående i årets turnering at de sammenslåtte lagene av mindre firmaer kom langt, mens flere av de store kontorene med over hundre ansatte slet mer. Kanskje noe å merke seg til neste års turnering, sier Forfang lurt.

Stort engasjement

Samtidig er arrangørene Rodeo fornøyd med at de i år slapp unna jumboplassen. Den planlagte taperfinalen ble gjennomført, til tross for at Arkitektene Astrup og Helleren slet med skadesituasjonen. Motstanderlaget Dark arkitekter gikk imidlertid av med seieren i finalen, det skal likevel være dialog mellom kontorene om å arrangere neste års turnering i felleskap.

– Det var gøy å se Astrup og Helleren være så engasjerte og klar for å gjennomføre vandresluttspillet selv om de manglet spillere, forteller Ratkusic i Rodeo.

– Hva med Rodeos innsats?

– Vi er veldig fornøyde og innfridde vår egen målsetting om bedre plassering fra i fjor og fikk en trygg 3. plass i gruppen vår. Vi fikk også vår første seier – 2-1 mot A-lab. Det var gøy å kunne avslutte på topp! Nå gleder vi oss til neste år – for FAFA ser ut til å ha blitt en tradisjon for Oslo-arkitektene.