Byutvikling

Smart Bodø: Til Berlin for å lære

En delegasjon fra Bodø er på studietur i Berlin denne uka. Der skal de studere smart byutvikling.


Eksempel på hvordan et nytt boligområde kan se ut i prosjektet «Ny by ny flyplass». Illustrasjon: Bodø kommune

Det er i forbindelse med det store utviklingsprosjektet i Bodø, Smart Bodø, turen arrangeres, melder Avisa Nordland. Det er 13 personer som er på tur, blant annet rådmann i Bodø, Rolf Kåre Jensen, Morten Christian Jakhelln i Hundholmen Byutvikling, Thor Allan Nordvik i Nordvik Gruppen AS og Henry Hansen i Scandic Havet.

– Vi reiser med fokus på smart city og byutvikling, og for å få ideer og inspirasjon. Vi skal i gang med et 50-100-årsprosjekt i Bodø, og det er en god idé å få ideer og inspirasjon fra andre steder. Det er viktig å komme seg litt ut i verden, sier direktør Odd Emil Ingebrigtsen i Bodøregionens Utviklingsselskap til Avisa Nordland.

NHO-samarbeid

Utgangspunktet for Smart Bodø-prosjektet er et initiativ fra NHO Nordland til etableringen av en tenketank bestående av representanter fra Bodø kommune, Universitetet i Nordland, Forskningsrådet og Statens vegvesen. NHO Nordland leder tenketanken. Formålet er å etablere forskningsprosjekter innenfor EUs forskningsprogrammer med utgangspunkt i Bodø.

Ifølge Bodø kommunes nettsider, er det sammenkoblingen mellom denne tenketanken og prosjektet «Ny by – Ny flyplass» som har ført kommunen og aktørene inn på sporet av en smart city-tenking.

Smart Bodø-utvikling

«Utviklingen av Smart Bodø skal derfor ha fokus på eksisterende by, hvilke løsninger kan vi få til i dagens Bodø og hvordan forbereder vi oss på byggingen av fremtidens Bodø. Smart Bodø skal ikke bare ha fokus på byutvikling men på hele samfunnsutviklingen,» skriver kommunen på nettsidene for «Ny by - ny flyplass».