Nyhet

Statsbygg fikk fengselspris

Statsbygg ble i dag tildelt «Beste praksis»-prisen for arbeidet med å bygge fengsler billigere og raskere.

Agder fengsel avdeling Froland. Statsbygg mottar «Beste praksis»-prisen fra Bygg21 for sitt arbeid med å bygge fengsler på kort tid med med lave byggekostnader. Foto: Statsbygg Foto: Stasbygg

Det er byggenæringens satsing Bygg 21 som deler ut prisen. Seremonien fant sted i dag, under et arrangement ved Agder fengsel avdeling Froland, melder Stasbygg i en pressemelding. Statsbygg mottar utmerkelsen sammen med Kriminalomsorgsdirektoratet.

Statsbygg er ansvarlig for bygging av nytt fengsel i Agder, med avdelinger i Froland og Mandal. Den nye soningsanstalten vil i alt romme 300 soningsplasser fordelt med 200 i Froland og 100 i Mandal. Etter planen skal de to nye avdelingene overleveres Kriminalomsorgen i 2020.

Statsbygg mottar prisen for sitt arbeid med å bygge fengsler på kort tid med med lave byggekostnader.

I sin begrunnelse sier juryen:

 «Behovet for nye fengsler fra 2015 har krevd kortere byggetid og satt fart i arbeidet med å effektivisere prosjektene. Konseptet for nye fengselsbygg ble tatt frem på fire måneder. Tiden fra plan til ferdig bygg er nå ca. 2,5 år, noe som er mer enn en halvering i forhold til tidligere prosjekter. Byggekostnadene er lavere enn for 10 år siden.»