Nyheter

Teppet til side for Arkitekturens år

I dag klokken 12.00 starter et nytt år: Arkitekturens år. Dagen startet med at statsminister Jens Stoltenberg fikk arkitekturguide til frokost.


Illustrasjon: Bjørn Hegardt "A dream woke me"

Når året offisielt starter i NALs lokaler i Josefinesgate i Oslo i dag klokken 12, lanseres hele programmet for året. At lokalforeningene i NAL skal ha en sentral rolle, er allerede flagget tydelig fra ledelsen i forbundet . Nord-Norges Arkitektforenings konferanse ”Landscapes in Change” 27. januar er blant de første aktivitetene. Konferansen skal foregå i Tromsø, og temaet er møtet mellom kultur og natur i Arktis.

 

I dag klokken 09.20 møtes en president og en statsminister på kontoret til sistnevnte. President i NAL, Kjersti Nerseth, har med seg en arkitekturguide spesielt laget for Statsministerens kontor. Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) får æren av å være den første som bruker den.

 

Lokalforeningene sentrale 

Oslo Arkitektforening feirer året med arrangementsserien ”Pop up”, som skal foregå gjennom hele året i Oslo by. Først ut er en forelesning av arkitekter fra Berlin-kontoret Something Fantastic hos Snøhetta den 20. januar. ”Pop up” skal ifølge OAF  skape ”sosiale, lærerike, reflekterende, vakre og underholdende møteplasser for alle som har en interesse for design, byen og bygde omgivelser.”

 

Som prosjektledere for året har NAL engasjert arkitektene MNAL Øystein Rø og Espen Røyseland, som driver arkitektur- og kunstgalleriet 0047. De er også hjernene bak en ny nettside for året, som skal være på lufta fra klokken 12.00 i dag.